SIS 735 i Waveterminal 192x

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
spn
SIS 735 i Waveterminal 192x

Post autor: spn » piątek 16 sty 2004, 02:30

krotkie pytanie : czy ktos posiada 192x na plytce k7s5a???

chcialem sie dowiedziec czy to ta plyta taka "swietna" czy to moze karta powoduje jakis konflikt(chociaz sama pracuje dobrze)

wciagu ostatnich 3-4 tygodni musialem instalowac 5 razy win xp poniewaz strasznie sie psuł(niebieskie ekrany - irql, page fault..i cos jeszcze).

niestety sprawdzilem juz wsyztskie mozliwosci o ktorych czytalem w sieci (zły zasilacz ,uszkodzona pamieć) - i nie wykazuej zadnych objawów...

moze ktos ma jakis pomysł

posiadam dwa komputery.ten sam WT pracuje na nich obu.pierwsza plyte kupilem jakies poltora roku temu, drugą 2 -3 miesiace temu...

fleszowanie biosu nic nie pomaga....

1 komp to:

athlon 1700xp(palomino)

ecs k7s5a

ddram 512

waveterminal 192x

2 komp

duron 1400

ecs k7s5a

ddram 512 i na sdram 160 to samo sie dzieje...

wt 192x

Awatar użytkownika
oduck

Re: SIS 735 i Waveterminal 192x

Post autor: oduck » piątek 16 sty 2004, 08:44

generalnie plyta delikatnie mowiac do topowych nie nalezy ale jak sie do niej podejdzie odpowiednio i wgryzie w pare zagadnien to posluzy wiernie (wiem bo sam mam w domowym komputerze takowa)

najwazniejsza rzecz to to ze b. czesto magistrala 133mhz powoduje takie wlasnie akcje jak u ciebie. w zwiazku z czym masz dwa wysjcia - albo pracowac na innej (czyli nizszej - w oryginalnym biosie 133 to chyba maks) albo zflashowac biosa na honeyx badz cheepobios - tam masz wiecej do wyboru i m. in. 138 - niewiele wiecej a problem ustepuje. u mnie tak bylo.

oprocz tego ktorys ze slotow PCI musi byc wolny - bo powoduje konflikty . ale ktory to nie pamietam, musisz poeksperymentowac, to chyba jest losowo

problemy roznych ludzi rozwiazywalo rowniez z tego co pamietam wylaczenie agp x4 (x2 i tak wystarcza a nieraz x4 powoduje BSODy czasami, u mnie akurat nie)

jak widac kaprysna plyta, ale jak cos jest tanie to nie moze byc bez klod pod nogi ;):)
fan dobrego brzmienia ;)

ODPOWIEDZ