Jeżeli tworzysz tylko w domenie cyfrowej i nic z zewnątrz nie wpuszczasz, to interfejs nie jest Ci do niczego potrzebny... no być może do tego, żeby mieć lepszy dźwięk na monitorach/słuchawkach, bo przecież dźwięk kierujesz na wyjście karty wbudowanej, która jest zapewne takiej sobie jakości. Cały sygnał audio będzie się kręcił wewnątrz DAWa, więc tylko z monitoringiem będziesz wychodził na kartę audio, a później na monitory/słuchawki.jawirax pisze: ↑niedziela 18 mar 2018, 15:13Mi chodzi tylko i wyłącznie o tworzenie muzyki elektronicznej na FL STUDIO przy użyciu wirtualnych syntezatorów (vsti, vst) , oraz sampli wave na laptopie, żadne gitary , mikrofony itp nie będą używane więc potrzebuje tylko interfejsu audio abym mógł uzyskać lepsza jakość dźwięku niż na zwykłej standardowej karcie w dźwiękowej w laptopie. Podsumowując potrzebuje interfejsu audio pod laptopa , który dam mi lepszą jakość dźwięku przy tworzeniu miksu i jego końcowej obróbce. Co proponujesz w mojej sytuacji ? bo już trochę zgłupiałem,
W pierwotnym poście pisałeś, że chcesz używać jakichś zewnętrznych urządzeń i stąd być może nieporozumienie.