Wavelab Lite a VST

Jeśli masz problem z konkretnym programem, to tu jest miejsce, aby go roztrząsać.
Awatar użytkownika
Miszkas
Wavelab Lite a VST

Post autor: Miszkas » wtorek 13 sty 2004, 10:46

No właśnie. Używam takiej odchudzonej wersji wavelaba, który wedle

instrukcji nie obsługuje pluginów VST. Sęk w tym, że na liście efektów mam

różne moduły, które wrzuciłem do katalogu VST. Żeby było śmieszniej, program

nie widzi ich wszystkich, ale to co widzę jest do wykorzystania. I żeby

sprawę jeszcze bardziej zagmatwać to powiem, że do końca grudnia miałem na

liście 6 efektów, natomiast po uruchomieniu kompa w nowym roku, pojawiło się

ich...10! Wiem, że wygląda to kretyńsko, ale czy ktoś z Was bawi się tą

wersją wavelaba i może mi powiedzieć o co chodzi?

Awatar użytkownika
KamilFX

Re: Wavelab Lite a VST

Post autor: KamilFX » wtorek 13 sty 2004, 11:23

do końca grudnia miałem na liście 6 efektów, natomiast po uruchomieniu kompa w nowym roku, pojawiło się ich...10!

Wchodzimy do Unii to nam przybywa .Od przybytku podobno głowa nie boli. Ale tak na poważnie to nie mam pojęcia ale ja bym się cieszyl.
Nie ma co

Awatar użytkownika
oduck

Post autor: oduck » wtorek 13 sty 2004, 20:24

przez "program nie widzi niektorych efektow" rozumiesz ze nie widac ich w samym master section czy moze w menu->organize master section plugins? jesli w tym pierwszym to zajrzyj do drugiego, moze da sie i inne odblokowac (np waves L2 standardowo zawsze laduje mi sie do dither a nie master section) , jesli tam ich nie widac to w takim razie dziwne ze niektore sa a niektorych nie ma :O
fan dobrego brzmienia ;)

Awatar użytkownika
Miszkas

Post autor: Miszkas » środa 14 sty 2004, 08:35

...przez "program nie widzi niektorych efektow" rozumiesz ze nie widac ich w samym master section czy moze w menu->organize master section plugins? jesli w tym pierwszym to zajrzyj do drugiego, moze da sie i inne odblokowac (np waves L2 standardowo zawsze laduje mi sie do dither a nie master section) , jesli tam ich nie widac to w takim razie dziwne ze niektore sa a niektorych nie ma :O...

Kurczę, nie wiem jak się ów ekran nazywa (nie mogę teraz tego sprawdzić), ale chodzi o rozwijaną listę efektów, która działa w czasie rzeczywistym, lub może być zaaplikowana na stałe za pomocą "apply". Też nie rozumiem tego, że wszystkie pliki *.dll są w jednym katalogu, ale część na liście jest, a części nie ma... Najśmieszniejsze, że jak pisałem, instrukcja twierdzi, że "vst plugins" nie są obsługiwane!

Awatar użytkownika
oduck

Post autor: oduck » środa 14 sty 2004, 09:02

master section to jest ta kolumna gdzie masz 8 slotow na pluginy, potem mierniki i tlumiki sumy stereo, potem modul dithera i na dole przycisk render. pluginy ktoresie tam pojawiaja , definiuje sie w menu Options -> organize master section plugins.
fan dobrego brzmienia ;)

Awatar użytkownika
przemal

Post autor: przemal » środa 14 sty 2004, 19:19

...master section to jest ta kolumna gdzie masz 8 slotow na pluginy, potem mierniki i tlumiki sumy stereo, potem modul dithera i na dole przycisk render. pluginy ktoresie tam pojawiaja , definiuje sie w menu Options -> organize master section plugins....

co prawda nie widziałem wavelaba w wersji lite, ale wydaje mi się nie posiada on master section, skoro nie obsługuje żadnych zewnętrznych wtyczek czy to vst czy dx, ale mogę się mylić

Jestem absolwentem ASP w Krakowie, a więc jestem z innej branży :) Tworzenie muzyki traktuję jako hobby (bardzo ważne dla mnie hobby!).

Awatar użytkownika
Miszkas

Post autor: Miszkas » czwartek 15 sty 2004, 10:46

......master section to jest ta kolumna gdzie masz 8 slotow na pluginy, potem mierniki i tlumiki sumy stereo, potem modul dithera i na dole przycisk render. pluginy ktoresie tam pojawiaja , definiuje sie w menu Options -> organize master section plugins....

co prawda nie widziałem wavelaba w wersji lite, ale wydaje mi się nie posiada on master section, skoro nie obsługuje żadnych zewnętrznych wtyczek czy to vst czy dx, ale mogę się mylić

...

Master section jest, ale nie ma funkcji "organize" w opcjach. Chyba pomęczę mailami steinberga...

Dzięki!

ODPOWIEDZ