No właśnie. Używam takiej odchudzonej wersji wavelaba, który wedle
instrukcji nie obsługuje pluginów VST. Sęk w tym, że na liście efektów mam
różne moduły, które wrzuciłem do katalogu VST. Żeby było śmieszniej, program
nie widzi ich wszystkich, ale to co widzę jest do wykorzystania. I żeby
sprawę jeszcze bardziej zagmatwać to powiem, że do końca grudnia miałem na
liście 6 efektów, natomiast po uruchomieniu kompa w nowym roku, pojawiło się
ich...10! Wiem, że wygląda to kretyńsko, ale czy ktoś z Was bawi się tą
wersją wavelaba i może mi powiedzieć o co chodzi?
Wavelab Lite a VST
Re: Wavelab Lite a VST
do końca grudnia miałem na liście 6 efektów, natomiast po uruchomieniu kompa w nowym roku, pojawiło się ich...10!
Wchodzimy do Unii to nam przybywa
.Od przybytku podobno głowa nie boli. Ale tak na poważnie to nie mam pojęcia ale ja bym się cieszyl.
Wchodzimy do Unii to nam przybywa

Nie ma co
przez "program nie widzi niektorych efektow" rozumiesz ze nie widac ich w samym master section czy moze w menu->organize master section plugins? jesli w tym pierwszym to zajrzyj do drugiego, moze da sie i inne odblokowac (np waves L2 standardowo zawsze laduje mi sie do dither a nie master section) , jesli tam ich nie widac to w takim razie dziwne ze niektore sa a niektorych nie ma :O
fan dobrego brzmienia ;)
...przez "program nie widzi niektorych efektow" rozumiesz ze nie widac ich w samym master section czy moze w menu->organize master section plugins? jesli w tym pierwszym to zajrzyj do drugiego, moze da sie i inne odblokowac (np waves L2 standardowo zawsze laduje mi sie do dither a nie master section) , jesli tam ich nie widac to w takim razie dziwne ze niektore sa a niektorych nie ma :O...
Kurczę, nie wiem jak się ów ekran nazywa (nie mogę teraz tego sprawdzić), ale chodzi o rozwijaną listę efektów, która działa w czasie rzeczywistym, lub może być zaaplikowana na stałe za pomocą "apply". Też nie rozumiem tego, że wszystkie pliki *.dll są w jednym katalogu, ale część na liście jest, a części nie ma... Najśmieszniejsze, że jak pisałem, instrukcja twierdzi, że "vst plugins" nie są obsługiwane!
Kurczę, nie wiem jak się ów ekran nazywa (nie mogę teraz tego sprawdzić), ale chodzi o rozwijaną listę efektów, która działa w czasie rzeczywistym, lub może być zaaplikowana na stałe za pomocą "apply". Też nie rozumiem tego, że wszystkie pliki *.dll są w jednym katalogu, ale część na liście jest, a części nie ma... Najśmieszniejsze, że jak pisałem, instrukcja twierdzi, że "vst plugins" nie są obsługiwane!
master section to jest ta kolumna gdzie masz 8 slotow na pluginy, potem mierniki i tlumiki sumy stereo, potem modul dithera i na dole przycisk render. pluginy ktoresie tam pojawiaja , definiuje sie w menu Options -> organize master section plugins.
fan dobrego brzmienia ;)
...master section to jest ta kolumna gdzie masz 8 slotow na pluginy, potem mierniki i tlumiki sumy stereo, potem modul dithera i na dole przycisk render. pluginy ktoresie tam pojawiaja , definiuje sie w menu Options -> organize master section plugins....
co prawda nie widziałem wavelaba w wersji lite, ale wydaje mi się nie posiada on master section, skoro nie obsługuje żadnych zewnętrznych wtyczek czy to vst czy dx, ale mogę się mylić
co prawda nie widziałem wavelaba w wersji lite, ale wydaje mi się nie posiada on master section, skoro nie obsługuje żadnych zewnętrznych wtyczek czy to vst czy dx, ale mogę się mylić
Jestem absolwentem ASP w Krakowie, a więc jestem z innej branży :) Tworzenie muzyki traktuję jako hobby (bardzo ważne dla mnie hobby!).
......master section to jest ta kolumna gdzie masz 8 slotow na pluginy, potem mierniki i tlumiki sumy stereo, potem modul dithera i na dole przycisk render. pluginy ktoresie tam pojawiaja , definiuje sie w menu Options -> organize master section plugins....
...
Master section jest, ale nie ma funkcji "organize" w opcjach. Chyba pomęczę mailami steinberga...
Dzięki!
...
Master section jest, ale nie ma funkcji "organize" w opcjach. Chyba pomęczę mailami steinberga...
Dzięki!