Zastanowiła mnie natomiast jej cena... 54,90- !!! ... wydaje się, że jak na broszurę, to kwota dość wygórowana. Mam kilka publikacji w języku polskim np. "Podręcznik Akustyki" Everesta, ok. 700 stron, zaś cena niewiele wyższa niż publikacji p. Kardasa, czy też "Sekrety profesjonalnego brzmienia w małym studiu" Mike Seniora, ok. 450 stron, cena o 10,- niższa, niż "Homerecording...".
Jak wcześniej wspomniałem, nie miałem okazji nawet zerknąć do tej książki i być może na 150 stronach p. Kardas zawarł informacje tak wartościowe, że w/w cena jest adekwatna do zawartości publikacji, ale tak na zdrowy rozum, to wydaje mi się to mało prawdopodobne... zwłaszcza, że na którejś ze stron znalazłem spis treści tej broszury i tak np.
- Monitory Odsłuchowe - 2 strony
- Mikrofony - 5 stron
- Adaptacja akustyczna - 4 strony
- Produkcja i rejestracja - 4 strony
- Mastering - 5 stron
Nie wydaje Wam się, że to trochę niewiele na nawet zgrubne omówienie w/w zagadnień?
Dodam, że pierwsze 10 stron to spis treści i wstęp, zaś od 138 strony zaczyna się słownik terminów, więc realna treść jest na maksymalnie 128 stronach.
Proszę was o opinie w sprawie tej broszury, ponieważ mam niejasne wrażenie "zSekrety profesjonalnego brzmienia w małym studiu ktoś chce zarobić na nowego merola w 3 miesiące"