Witam dobrzy ludzie. Moglibyście polecić mi dobre książki o teorii muzyki ? Wiem, że wiele rzeczy można znaleźć za darmo w internecie, kupić jakieś kursy video, ale po prostu lubię mieć wiedzę na papierze. Język Angielski/Polski - bez znaczenia.
Teoria muzyki
Re: Teoria muzyki
Popieram, bardzo dobra książka.
[addsig]
Kurde, to po kiego grzyba ja 12 lat się tego uczyłem. Oszukali mnie, banda polskich decydentów! A roboty ni ma...
Bez przesady :) Wesołowski wraz z Drobnerem nie zastąpią przecież tylu lat nauki oraz, jak przypuszczam, praktyki, ale mogą naszemu pytającemu koledze nieco ułatwić życie :) A praca? Proponuję napisać hymn ku chwale prezesa i masz pewny etat w jakiejś intratnej spółce :)
[addsig]
A praca? Proponuję napisać hymn ku chwale prezesa i masz pewny etat w jakiejś intratnej spółce :) ...
Biorę się do roboty.
Bardzo ciekawą i wartościową książką omawiającą ze współczesnej perspektywy podstawy - między innymi - teorii muzyki jest dwutomowa publikacja Garetha Loya "Musimathics. The Mathematical Foundations of Music."
Książka została wydana przez MIT Press (dostępne wersje papierowa i elektroniczna).
Spis treści i inne informacje: http://www.musimathics.com
...Zdecydowanie Wesołowski. Dodaj do tego "Instrumentoznawstwo i akustykę" Drobnera i masz komplet :) ...
Dzięki za książki. Zakupię i będę działał.
-
- Kontakt:
Zasady muzyki to bardzo dobra, wartościowa ksiązka z konkretnym przekazem, na pewno Ci się spodoba. Mi bardzo przypadła do gustu