Przester przy nagrywaniu wokalu

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Zbynia
Re: Przester przy nagrywaniu wokalu

Post autor: Zbynia » środa 23 mar 2016, 18:30

Może przester produkuje DAW jeśli odsłuch masz z niego?Gdzieś są źle ustawione poziomy jak kompresor pomógł

BeatOven

Post autor: BeatOven » środa 23 mar 2016, 23:01

...Może przester produkuje DAW jeśli odsłuch masz z niego?Gdzieś są źle ustawione poziomy jak kompresor pomógł... 

Cała zagadka wszechświata polega na tym, że dotyczy to tylko ścieżek wokalu, które nie różnią się niczym od reszty ścieżek instrumentów - szczególnie tych nagrywanych przez mikrofon. Wokalistka się niestet rozchorowała i sesja nie wiadomo kiedy. Napisał, że u siebie coś wymyśliła żeby nie przesterowywało. Po sesji napiszę jak było.

Awatar użytkownika
Mariusz1333

Post autor: Mariusz1333 » czwartek 24 mar 2016, 16:02

...
Reasumując: Zmieniałeś mikrofon, zmieniałeś preamp, kable zakładam, że też zmieniłeś. Dodatkowo wokalistka ma to samo na zupełnie innym sprzęcie w swoim domu. Niemożność nagrania czegokolwiek w jakichkolwiek warunkach i na jakimkolwiek sprzęcie to objaw wyłącznie jednego. Miałem coś takiego dawno temu, nie jest to miła diagnoza....

Obawiam się, że Wasz projekt padł ofiarą jakiejś klątwy, voo doo, musieliscie mocno nagrzeszyć. Zarzućcie współpracę lub do spowiedzi czym prędzej! Z chęcią bym pomógł ale bardzo dziwny to przypadek i boję się w to wchodzić aby i mnie ta klątwa nie dosięgła. Kto odważny niechaj radzi, ja się cykam!
...

BeatOven, przepraszam, ale dawno tak się nie uśmiałem z postów gores i fallworm. 10/10!

ps masz tam o dziwo też rozwiazanie problemu, to tak jak z połaczeniem czegokolwiek szeregowo, musisz zmieniać/wymieniać po jednym elemencie resztę pozostawiając nieruszoną, Elementem może być urządzenie ale też przekręcenie gałki.

BeatOven

Post autor: BeatOven » piątek 01 kwie 2016, 09:44

...
...
Reasumując: Zmieniałeś mikrofon, zmieniałeś preamp, kable zakładam, że też zmieniłeś. Dodatkowo wokalistka ma to samo na zupełnie innym sprzęcie w swoim domu. Niemożność nagrania czegokolwiek w jakichkolwiek warunkach i na jakimkolwiek sprzęcie to objaw wyłącznie jednego. Miałem coś takiego dawno temu, nie jest to miła diagnoza....

Obawiam się, że Wasz projekt padł ofiarą jakiejś klątwy, voo doo, musieliscie mocno nagrzeszyć. Zarzućcie współpracę lub do spowiedzi czym prędzej! Z chęcią bym pomógł ale bardzo dziwny to przypadek i boję się w to wchodzić aby i mnie ta klątwa nie dosięgła. Kto odważny niechaj radzi, ja się cykam!
...

BeatOven, przepraszam, ale dawno tak się nie uśmiałem z postów gores i fallworm. 10/10!

ps masz tam o dziwo też rozwiazanie problemu, to tak jak z połaczeniem czegokolwiek szeregowo, musisz zmieniać/wymieniać po jednym elemencie resztę pozostawiając nieruszoną, Elementem może być urządzenie ale też przekręcenie gałki.

Tak właśnie robiłem. Po kolei, po jednym elemencie. Kończąc temat. Nagrałem te tracki z wokalistką i wszystko było w porządku. Zdaje się, że gores i fallworm mieli rację - to nie był ten właściwy dzień. Coś tego wieczoru było w powietrzu, a nie było Phila Collinsa żeby to wyczuł.Wink

https://youtu.be/YkADj0TPrJA

Awatar użytkownika
gores
Kontakt:

Post autor: gores » niedziela 03 kwie 2016, 10:26

Alleluja! Złe duchy odeszły, powieście nad drzwiami w swoich studiach czosnek - będzie nietypowy zapaszek a astralne chochliki się nie zbliżą. U mnie wisi czosnek, ryba i regularnie okadzam pomieszczenie. Czosnek mroków nocy! W stanach było niesamowite studio nagrań lecz stało na zapomnianym cmentarzu indian - pewnego dnia prąd zabił tam 12 osób a studio poszło pod młotek, niedługo potem zostało zrównane z ziemią.

ODPOWIEDZ