Rejestrator HD

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Motyl
Rejestrator HD

Post autor: Motyl » sobota 10 sty 2004, 06:43

Witam od dziś i pierwsze (kluczowe dla mnie)pytanie.

Poszukuję mobilnego rejestratora HD+mikser.Z uwagi na rejestrację,praktycznie mikrofonową(8 traków"naraz") nie mogę uchwycić żadnego modelu z wejściami 8X XRL.Wszędzie po 2-3 takowe a reszta to linia.Dedukuję,że należało by zaprząc do roboty przedwzm mic 8X.W mordę ale jaki?Rozwiązaniem by było korzystanie z direct`ów jakiegoś Spirit`a ale to(sekcja miksera )była by zdublowana.Zależy mi na dobrym,soczystym sygnale z mikrofonów,które dalej szły by do....no właśnie do czego?Jeśli się nie mylę jakiś czas temu Fostex produkował takową stację,która mogła jednocześnie nagrywać osiem śladów.Dalsze szesnascie było wirtualnych.NIe wiem,czy jakość nagrywania tzn.próbkowanie były znośne ale czy istniał tam rzeczowy export śladów na PC(SPDiF?).Liczę na forumowych wyjadaczy.PZDR MOty
[addsig]
Dźwięk poznaję i czuję chyba innymi receptorami. Rozumienie jego sprawia niekiedy większą radość od tego, no... hmm... tej czynności bardzo przyjemnej ale o ruchach mało filozoficznych ;-)

ODPOWIEDZ