ale on to chyba bardziej jednak do midi... nawet nie wiedziałem, że jest wersja dla windowsa

A jest dla Windowsa - też całkiem niedawno zobaczyłem, ale jest. Zawsze można przetestować, zwłaszcza, że freeware...:)
......(...) Rosegarden(...)
ale on to chyba bardziej jednak do midi... nawet nie wiedziałem, że jest wersja dla windowsa ...
A jest dla Windowsa - też całkiem niedawno zobaczyłem. Zawsze można przetestować, zwłaszcza, że freeware...:)...
2006 wywaliłem windowsa i otwarte, darmowe oprogramowanie mnie uwiodło - cieszę się, że powoli fajne programy atakują windowsa - ponoć powoli nawet Ardour4 ma być na ten system...
ps.
udało się dociągnąć aktualizacje na win7 (ręcznie ze strony MS) i Presonus się odpalił - nagram w poniedziałek próbę na próbę i zobaczę czy daje radę jakby się nie nagrywało, to będę pisać i szukać dalej
............(...) Rosegarden(...) ale on to chyba bardziej jednak do midi... nawet nie wiedziałem, że jest wersja dla windowsa ... A jest dla Windowsa - też całkiem niedawno zobaczyłem. Zawsze można przetestować, zwłaszcza, że freeware...:)...
2006 wywaliłem windowsa i otwarte, darmowe oprogramowanie mnie uwiodło - cieszę się, że powoli fajne programy atakują windowsa - ponoć powoli nawet Ardour4 ma być na ten system...
ps.
udało się dociągnąć aktualizacje na win7 (ręcznie ze strony MS) i Presonus się odpalił - nagram w poniedziałek próbę na próbę i zobaczę czy daje radę jakby się nie nagrywało, to będę pisać i szukać dalej
...
Mnie też się coraz bardziej podoba otwarte oprogramowanie. Twórcy tego wątku forumowego podpowiem jeszcze, że warto poczekać i zakupić październikowe wydanie "EiS", bo w nim (z tego co ogłaszają na niniejszej stronie)pełna wersja programu Samplitude. Dostać ten program w cenie magazynu z płytą, to rarytas. Moim zdaniem warto zainwestować cenę kupna magazynu za taką gratkę jaką jest DAW Samplitude. Pozdr. ...
No pewnie kupię i pooglądam - skoro już odpaliłem to win7 to co poleciliście to przecież też DAW - dlaczego nie porównać wygody - szukałem czegoś prostego - ot zaznaczyć jakie kanały ma zrzucić, nacisnąć RECORD i za 2h wyłączyć
programów DAW na windę jest mnóstwo i dużo ma wersje testowe, ale albo nie można zapisywać, albo ograniczają do 4, 8 ścieżek, albo piszczy coś co jakiś czas, ew. jakiś klucz jest wymagany... dlatego założyłem wątek
- nie chce mi się tego ogarniać - szybciej kupię Maca
no i nie ma się co napalać:
"(...)Up to 8 tracks, 2 Submix- and AUX busses(...)Simultaneous use of 4 stereo or 8 mono in/outs(...)"
czyli może i fajny program z gazetą będzie, ale 16 nie nagram ;-P
......no i nie ma się co napalać:
"(...)Up to 8 tracks, 2 Submix- and AUX busses(...)Simultaneous use of 4 stereo or 8 mono in/outs(...)"
czyli może i fajny program z gazetą będzie, ale 16 nie nagram ;-P...
W dziale dotyczącym październikowego wydania piszą o pełnej wersji - pełna wersja na pewno obsługuje 16 ścieżek. Ja posiadam wersję Samplitude 12 i jestem pewien, bo używam. Ten program to potężny DAW. Może dla pewności wyślij zapytanie do redakcji. Odpowiedzą i sprawa się wyjaśni... Jeśli się mylę, to przepraszam za zamieszanie. Pozdr....
ten cytat ze strony gdzie sprzedają sprzęt z dołączonym tym oprogramowaniem, a jak wynika z zajawki ma to być ta wersja co jest sprzedawana "(...)ć, jedynie kupując któryś z produktów np. Miditech. (...)" to poszperaałem na stronie Miditech
a pytanie nadal aktualne, a Studio One albo przyjmuje tylko jeden kanał na raz, albo ja jestem nierozgarnięty, tudzież opcje są ukryte - walczyłem kilka minut i mam Audio Device - Mackie, a potem w Song Setup nie mogę sobie wyklikać co by przyjął kilka kanałów na raz... :(
czyli od nowa - znacie jakiś darmowy i legalny program żeby nagrać 16 ścieżek na raz przez ASIO ??
ps.
jestem marudny, bo śćiągnięcie Cubase z torrentów uznam za porażkę