Symphonic Choirs

Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
Awatar użytkownika
Akton
Symphonic Choirs

Post autor: Akton » środa 26 sie 2015, 12:38

Czy ktoś z Kolegów mógłby powiedzieć, co jest Waszym zdaniem lepsze: Symphonic Choirs East West czy Requiem Light Soundiron? Mam dylemat, gdyż opieram się wyłącznie na zamieszczonych demach Embarassed Przypuszczam (mam nadzieję), że mieliście mozliwości testowania lub też pracujecie na takich VSTi.

Pozdrawiam.

[addsig]
NI Komplete 12, EWQL Symphonic Gold Orchestra,Spectrasonics Omnisphere, NI Alicia's Keys, EWQL Ministry of Rock, IK Philharmonik Miroslav, BFD ECO

Awatar użytkownika
Akton

Re: Symphonic Choirs

Post autor: Akton » wtorek 15 wrz 2015, 14:01

Ponawiam pytanie Smile

[addsig]
NI Komplete 12, EWQL Symphonic Gold Orchestra,Spectrasonics Omnisphere, NI Alicia's Keys, EWQL Ministry of Rock, IK Philharmonik Miroslav, BFD ECO

Awatar użytkownika
Sigma
Kontakt:

Post autor: Sigma » piątek 18 wrz 2015, 13:34

Ja używam produktów east west i jestem bardzo zadowolony. Bardzo ciekawie się pracuje z chórem. Polecam z całą odpowiedzialnością. Możesz sobie wykupić subskrypcje na wszystkie instrumenty wirtualne za 29 euro, ja tak zrobiłem i osobiście uważam, że się opłaca i jest to bardzo dobre rozwiązanie. Jeśli chcesz możesz wypróbować przez miesiąc za darmo:

http://www.soundsonline-europe.com/composercloud

Niestety drugiego produktu wymienionego przez Ciebie nie znam.
Pozdrawiam.
Daj znać co wybrałeś.

Miks, Aranżacja i Kompozycja muzyki w każdym stylu, przede wszystkim muzyka symfoniczna łączona z elektroniką. (East West Composer Cloud, NI Komplete Ultimate 9 i wiele innych).

Awatar użytkownika
Akton

Post autor: Akton » piątek 18 wrz 2015, 21:19

...
Ja używam produktów east west i jestem bardzo zadowolony. Bardzo ciekawie się pracuje z chórem. Polecam z całą odpowiedzialnością. Możesz sobie wykupić subskrypcje na wszystkie instrumenty wirtualne za 29 euro, ja tak zrobiłem i osobiście uważam, że się opłaca i jest to bardzo dobre rozwiązanie. Jeśli chcesz możesz wypróbować przez miesiąc za darmo:

http://www.soundsonline-europe.com/composercloud

Niestety drugiego produktu wymienionego przez Ciebie nie znam.
Pozdrawiam.
Daj znać co wybrałeś.
...

Dzięki za posta, Sigma. Mam duży sentyment do East West, posiadając Golda oraz Ministry of Rock :) Jeżeli nie znasz Requiem Light, to proponuję Ci posłuchać kilku demek. Warto.

soundiron.com/products/requiem-light-kontakt-player-edition

Pozdrawiam.

[addsig]

stage

Post autor: stage » poniedziałek 21 wrz 2015, 20:52

......Ja używam produktów east west i jestem bardzo zadowolony. Bardzo ciekawie się pracuje z chórem. Polecam z całą
odpowiedzialnością. Możesz sobie wykupić subskrypcje na wszystkie instrumenty wirtualne za 29 euro, ja tak zrobiłem
i osobiście uważam, że się opłaca i jest to bardzo dobre rozwiązanie. Jeśli chcesz możesz wypróbować przez miesiąc za
darmo:http://www.soundsonline-europe.com/composercloud Niestety drugiego produktu wymienionego przez Ciebie
nie znam.Pozdrawiam.Daj znać co wybrałeś.... 

Dzięki za posta, Sigma. Mam duży sentyment do East West, posiadając Golda oraz Ministry of Rock :) Jeżeli nie znasz
Requiem Light, to proponuję Ci posłuchać kilku demek. Warto.
soundiron.com/products/requiem-light-kontakt-player-edition
Pozdrawiam....

Ja niestety też działałem tylko z chórem East West i wrażenia jak najbardziej na plus.
Mam pytanie. Bo widzę, że masz w opisie Omnisphere. Z tego co wiem, tam też zawarte są jakieś chóry - domyślam się,
że bardziej zakręcone, mniej klasyczne niż w przypadku takich bibliotek, jak od East Westa. Ale jak prezentują się na
tle chórów z East West? Brzmią ciekawie?

Awatar użytkownika
Akton

Post autor: Akton » wtorek 22 wrz 2015, 22:25

Mam pytanie. Bo widzę, że masz w opisie Omnisphere. Z tego co wiem, tam też zawarte są jakieś chóry - domyślam się,
że bardziej zakręcone, mniej klasyczne niż w przypadku takich bibliotek, jak od East Westa. Ale jak prezentują się na
tle chórów z East West? Brzmią ciekawie?...

Jak wiesz, Omnisphere nie jest softem przeznaczonym do chórów, ale jak go nie masz, to zdecydowanie polecam. Jest świetny. Oczywiście chóralnie nie dorówna zarówno EW, jak i Soundiron. Ma, jak wspomniałeś, dużo "zakręconych" chórów, które można jeszcze bardziej zakręcić Laughing W kontekście głosów (chóralnych i solowych) zrobiłem np. coś takiego:

https://www.youtube.com/watch?v=YD0rog3KcDs

[addsig]

ODPOWIEDZ