Windows 10?
-
Patrząc w jakim kierunku idzie rynek ciężko mi uwierzyć w darmowego Windowsa na normalnych ludzkich zasadach. Bardzo możliwe, że za "darmo" będzie wtedy kiedy zgodzimy się na przesyłanie Microsoftowi i partnerom pełnej "telemetrii" z komputera, łącznie z ruchem online i rejestracją myszy i klawiatury oraz jakimiś absurdalnymi zapisami dotyczącymi praw autorskich i wykorzystania danych przez Microsoft.
Mam nadzieję, że ludzie będą czytać zanim się przesiądą (choć to nadzieja głupia bo jak wiadomo z życia codziennego jest wielka grupa ludzi która zrobi dosłownie wszystko żeby tylko nie musieć czegoś czytać).
Re: Windows 10?
Tylko tak właściwie to w jakim celu? Ja np. mam 7-kę, wszystko hula, więc nie widzę najmniejszej potrzeby zmiany systemu, ale to tylko moje zdanie.

- chantizstudio

Dokładnie. Ludziska ogólnie zawsze rzucają się na to co nowe. Win7, będzie jeszcze kilka lat łatany, jeśli chodzi o luki bezpieczeństwa.
Pietras się pytał co i jak - troszkę bez sensu przed oficjalna premierą
jak nic nie spieprza to tak samo jak na viscie, 7 8 i 8.1
nic się nie zmienia prócz ewentualnie niższych wymagań co do ram - i tak byle zadanie to minimum 2 rdzenie
Generalnie wyznawałem zasadę - nowy win dopiero po sp1 chociaż cholera wie jak to teraz zrobią
ja bym się wstrzymał pół roku - niech testują inni

co zresztą polecam bo pewnie za jakieś 5 lat win7 przestanie być wspierany
Heh Zbynia - oczywiście że załozyłem temat bez sensu. Ktoś mnie wprowadził w błąd, że system już oficjalnie śmiga. Innymi słowy, temat można odłożyć do momentu, gdy system "wejdzie w życie" i ktoś zacznie używać.
-
- Arkana_Flow
...Wiadomo już oficjalnie, że wersje Home nie będą pozwalały wyłączyć automatycznych aktualizacji. Czyli bardzo możliwe, że będą pojawiały się problemy z softem muzycznym po aktualizacjach, przynajmniej dopóki producent nie napisze poprawki...
ale to chyba nie będzie dotyczyć softu od zewnętrznych producentów, tylko windowsa i aplikacji ze sklepu..
Ja mam na szczęście wersje PRO..
btw. firewall jest tutaj jakąś opcją
nie chcesz aktualizacji to wyłącz usługę windows update - prościej i szybciej
Dlaczego miałyby się pojawić problemy z softem muzycznym?Czy na Viscie, 7 czy 8 takowe się pojawiały po aktualizacjach systemu?
Ja się nie spotkałem
- Arkana_Flow
Dlaczego miałyby się pojawić problemy z softem muzycznym?Czy na Viscie, 7 czy 8 takowe się pojawiały po aktualizacjach systemu?
Ja się nie spotkałem...
Ja też nie, za to spotkałem się z większą stabilnością i szybkością systemu jak i rozmaitych aplikacji/gier po aktualizacjach.. Pamiętam że w xp było różnie z tymi aktualizacjami ale od Visty w górę to tylko poprawa..
A co do firewalla to trochę porobiony byłem jak pisałem i mylnie zrozumiałem że chodzi o aktualizację softu a nie Windowsa, dlatego o firewallu wspomniałem %-) hehe