AKG P120 + zasilacz czy Shure SM58?

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Awatar użytkownika
AkselPL
Re: AKG P120 + zasilacz czy Shure SM58?

Post autor: AkselPL » niedziela 21 cze 2015, 13:35

a powiedz mi czy warto rozglądać się za używanym mxl 990 ?
Korg M3-73, Korg Radias-R, Korg EXB-Radias, Korg Electribe MX-1, Korg Kaoss Pad 3, Kawaii KC-10, Waldorf Blofeld KB, Ibanez GiO, Fender Mustang III, Behringer XD80USB, Fostex PM1MKII, Behringer K10s, Creative ZXR, E-mu Midi, Reloop RHP-20, FL Studio

fallworm

Post autor: fallworm » niedziela 21 cze 2015, 15:08

Sprawdź ten materiał:

http://www.eis.com.pl/pl/modules.php?op=modload&name=emedia&file=index&do=showpic&pid=149

Jeszcze raz powtarzam - tanie mikrofony to problemy.

To tak jak byś jeździł Mercedesem, a ktoś by Cie poprosił o polecenie auta do 2 kpln . Co tu polecać. W granicach 1kpln z pojemnościowych "poleciłbym" Rode Nt2a, Oktave 319, lub nawet Rode S1 (S1 akurat będę sprzedawał nówkę za połowę ceny za niedługo). Z dynamicznych polecam SM7B, z wstęgowych Oktava ML52. No i to było by absolutne minimum. 

Mikrofonów do "skajpa" polecać nie będę na forum EIS.

Awatar użytkownika
Arkana_Flow

Post autor: Arkana_Flow » poniedziałek 22 cze 2015, 18:46

Zastanawiam się nad używanym AKG P120 + zasilacz phantom albo po prostu nowy dynamik Shure SM58

Oczywiście nie mam pomieszczenia na mikrofon, bo nigdy nie używałem mikrofonów, także to taki zakup "na próbe"

Odradzam pojemnosciowki jeśli masz duży pogłos w pokoju.

Ogólnie to śpiewanie do pojemnosciowek a do dynamikow to dwa inne światy.

Jeśli zdecydujesz się na dynamika to polecam Ci zrobić sobie przedwzmacniacz do niego np. Na układzie INA217, schemat powinien być gdzieś w necie a koszta części to kilkanaście złotych.. z robocizną ktoś weźmie z parę dych.. A różnica jakościowa przeogromna.. (mówię o dynamikach)

Muzyką zajmuję się od 2003 roku. Zaczynałem jako raper. Obecnie wchodzę w świat producenski. Pracuję z samplami (głównie na Akai MPC) jak i z żywymi instrumentami. Studiuję produkcję muzyczną na uczelni w Edynburgu, Szkocji.

ODPOWIEDZ