Zakup monitorów studyjnych
Dziś odebrałem przesyłkę, w paczce były głośniki i 2 kable zasilające, jednak nie mam czym podłączyć ich do interfejsu, będę potrzebował 2 kable zakończone jackami 6,3.
Zwykłe kable starczą czy przydadzą się jakieś szczególne?
Re: Zakup monitorów studyjnych
...Zdecydowałem się na te M-Audio STUDIOPHILE BX 5 D2. CO by nie było i tak będą o niebo lepsze niż multimedialne głośniki Creativa.
Dziś odebrałem przesyłkę, w paczce były głośniki i 2 kable zasilające, jednak nie mam czym podłączyć ich do interfejsu, będę potrzebował 2 kable zakończone jackami 6,3.
Zwykłe kable starczą czy przydadzą się jakieś szczególne?...
Jak masz możliwość podłączenia symetrycznego (balanced) to idź w tę stronę. Czyli z interfejsu TRS (jack stereo) do monitorów XLR lub TRS (Canon 3 pin lub jack stereo) to najpopularniejsze rozwiązanie.
Czy lepiej te? http://www.djshop.pl/k12,kable/i2506,proel,proel-dh220-stereo-jack-m-xlr-f-3-m.html
To lepiej te drugie.
Proel DH220 stereo jack M - XLR F 3 m jest ok. Bardzo dobry przewód. Jedna uwaga - Kable z serii DH mają duże oblanie wtyków, tzn są grube i często mało komfortowe w użytkowaniu przez to. Ponadto gniazda XLR są na dużej długości oblane twardym tworzywem przez co wymagają więcej miejsca.
To tylko niuanse, ale kable są super - sam używam DH do więkzości sprzętu ale w przypadku monitorów zdecydowałem się jednak na wtyki kątowe XLR.
Dokupiłem te kable Proel DH220. Po odebraniu paczki z kablami okazało się, że te mają żeńskie końcówki XLR, więc nie podłączę ich do monitórów, bo te również mają żeńskie wtyki. Mógłbyś polecić jakieś kable TRS - XLR, dzięki którym podłączę moje monitory z interfejsem?
Potraktowałem to tak oczywiście, że nie zwróciłem uwagi, że pokazujesz kabel inny

Jeszcze dopytam, żeby mieć 100% pewność... http://mxmusic.pl/pl/die-hard-dh230-stereo-jack-m-xlr-m-kabel-mikrofonowy.html ten jest ok? ;)