...Witam,
ja zauważyłem takie coś u siebie, też mam na i5 i podłączony Focusrite Scarlett 2i4 i nigrzyba nie chce pracować pod gniazdem USB3.0. Nawet kupiłem HUB-a z tematu wyżej co koledzy polecali UH720 TP-Link bo myślałem że może z prądem jest coś nie tak ale i tak kupa:/ zawiesza mi interfejs, okombinowałem się i w biosie i z wyłączaniem po kolei urządzeń w dźwiękach, mieszaniem ze sterownikami i nic z tego. Odtwarzam coś np. na YT i nagle się zawiesi, film z YT też się zatrzyma i buforuje. Zauważyłem również iż pod USB3.0 gra dużo ciszej. Dopiero po wpięciu HUB-a w USB2.0 wszystko wraca do normy, nie wiesza się, gra głośniej. Nie rozumiem, wszędzie piszą że USB3.0 jest w pełni kompatybilne z USB2.0, chyba tylko dla drukarek. Jakby ktoś to rozkminił byłoby super:)...
Jeśli chodzi o Scarlett to polecam sterowniki beta (chyba 1.9.64.4) z
tej strony.
Wcześniej pod USB3 scarlett działał beznadziejnie lub wcale, teraz jest chyba w miarę OK.
Z innych obserwacji, to jeśli pod HUB-a, który jest wpięty pod USB3.0, podłączony jest kontroler dedykowany pod USB1.0, to mój komputer go nie widzi. Tak jakby USB3.0 było kompatybilne wstecz tylko do USB2.0, a już nie koniecznie 1.0.
Ale, co dziwne, jeśli to samo urządzenie wpiąć bezpośrednio, bez HUB-a pod USB3.0, to wszystko jest OK.
Więc coś z tym USB3.0 nie jest do końca halo

.