...To ciekawe co napisał Fallworm o tych procesorach bo wiele profesjonalnych produkcji powstało podczas miksu wyłącznie itb (wtyczki) co jakby zaprzecza temu co napisałeś...
To co jak powstało to jedno, a to co jakie jest to drugie

. Zresztą nie wiem skąd Twoja pewność odnośnie wtyczek. Ja nie poznałem jeszcze osoby która jak weszła w hardware - wróciła do wtyczek.
Nie wiem również, którego producenta odwiedziłeś który tylko używa wtyczek - ja nie poznałem takiego.
Nie neguje zastosowania wtyczek - to najtańsze i najprostsze więc czemu nie. Tylko o dobry efekt faktycznie czasem trudno. Ja miałem problem z miksem pogłosów, zawsze coś było nie tak, zawsze nie było dobrej korekcji która by mi odpowiadała, obróbka dynamiki pogłosu też tylko powodowała mdłe odczucie. Tutaj ustawiam, zgrywam, ustawiam balans częstotliwościowy i po temacie.
W urządzeniu Reverb 4000 (na którego zbieram), przy niektórych ustawieniach dostaje gęsiej skórki i mam ciarki na plecach. Jakiekolwiek ustawienia na jakichkolwiek wtyczkach nic takiego ze mną nie zrobiły.
Też zaczynałem od wtyczek - po prostu, szanuje je bo można na nich dużo ale to kosztuje dużo pracy.