Cubase 8 Pro - Steinberg zrobił z nas betatesterów a my mu za to zapłaciliśmy
Może ktoś wie jak zainstalować starsze wersję sytemu np .OS X 10.9. Oficjalnie nie da się tego zrobić….
A masz instalkę do starszego osx?
Re: Cubase 8 Pro - Steinberg zrobił z nas betatesterów a my mu za to zapłaciliśmy
Może ktoś wie jak zainstalować starsze wersję sytemu np .OS X 10.9. Oficjalnie nie da się tego zrobić….
A masz instalkę do starszego osx? ...
Mam instalkę ale nie można jej zainstalować. Może inaczej na pewno da się to zrobić bo i czemu nie? ale ja nie wiem jak.
Re: Cubase 8 Pro - Steinberg zrobił z nas betatesterów a my mu za to zapłaciliśmy
A masz instalkę do starszego osx? ...
Mam instalkę ale nie można jej zainstalować. Może inaczej na pewno da się to zrobić bo i czemu nie? ale ja nie wiem jak….
1. Wkładasz czysty pendrive
2. Uruchamiasz 'Narzędzie Dyskowe' i wybierasz zakładkę 'Odtwórz"
3. W oknie 'źródło' wybierasz obraz dysku (zakładam, że masz instalkę w formacie *dmg, *iso itp)
4. Do okna 'dysk docelowy' przeciągasz ikonę pendrive'a z lewej strony okna.
5. 'Odtwórz' (kilkanaście minut)
6. Zrób restart z wciśniętym 'altem'. Powinny pojawić się do wyboru dwa dyski - HD i pendrive, Klikasz 'pendrive' i uruchamia się instalator nowego osx. Możliwe, że nowy system będzie wymagał sformatowania dysku - robisz to z poziomu instalatora, uruchamiając 'narzędzie dyskowe' (na górnym pasku) na tym etapie możesz też podzielić dysk na partycje itd.
Właśnie zainstalowałem i problem z obsługą sterowników typu tascam czy mackie chodzi o tory wej. oraz wyj.ROZWIĄZANY

Ciekawe co przy tym zepsuli

CUBASE 8.0.10 czeka na instalację.
Można pobierać.
Wiem że to nie ta liga :) mam w tej chwili Cubase Elements 7, pojawiła się oferta na update do Elements 8 za 20 Euro. Nagrywam sobie jedynie w midi ewentualie potem wszystko zgram sobie do mp3 warto przesiadać się na 8? Bo jakoś nie widze dla mnie większych zmian.
Pozdrawiam
...
warto przesiadać się na 8? Bo jakoś nie widze dla mnie większych zmian.
...
Ściągni Trial'a i sam sprawdź :)
...A najbardziej wkurzające jest to że programiści sprzedają buble których nie możesz zwrócić
pozostaje ci sąd...
To się po prostu nazywa "przyrostowe budowanie aplikacji". Wszyscy teraz budują produkty "agile'owo", żeby jak najszybciej je dostarczyć "na półkę", a jakość ma się wygładzić kiedyś tam, na kolejnych iteracjach. Takie czasy po prostu przyszły.
Sąd?
Nie. Dużo lepiej jest rozćwiczyć angielszczyznę, usiąść z kamerką i nagrać sprawny filmik pokazujący dokładnie, jak wywalić aplikację. Wrzucamy to na YT z wyraźnym tytułem "CRITICAL BUG SPOTTED IN CUBASE ver.. X.X" i patrzymy, jak się zaczyna robić tłoczno.
Z inną rzeczą innej firmy się udało. Szybko poszedł patch i sami mnie potem prosili w komentarzach, żebym przetestował, czy już wszystko chodzi. Potem bardzo grzecznie spytali, czy nie usunąłbym już tego filmu.
To się po prostu nazywa "przyrostowe budowanie aplikacji". Wszyscy teraz budują produkty "agile'owo", żeby jak najszybciej je dostarczyć "na półkę", a jakość ma się wygładzić kiedyś tam, na kolejnych iteracjach. Takie czasy po prostu przyszły.Sąd?Nie. Dużo lepiej jest rozćwiczyć angielszczyznę, usiąść z kamerką i nagrać sprawny filmik pokazujący dokładnie, jak wywalić aplikację. Wrzucamy to na YT z wyraźnym tytułem "CRITICAL BUG SPOTTED IN CUBASE ver.. X.X" i patrzymy, jak się zaczyna robić tłoczno. Z inną rzeczą innej firmy się udało. Szybko poszedł patch i sami mnie potem prosili w komentarzach, żebym przetestował, czy już wszystko chodzi. Potem bardzo grzecznie spytali, czy nie usunąłbym już tego filmu. ...
Lajk:)
No ok.
Napiszcie Panowie jakie błędy ma c8 w wersji 8.10 które uniemożliwiają komfortową pracę.
Bo w tej chwili pracuję nad płytą właśnie w cubase 8.10 i jest dobrze i komfortowo.
Wiadomo że jest to program do profesjonalnych zastosowań i na sound blasterze chyba nie pójdzie, a i komp musi spełniać jakieś minimalne wymagania.
Prawdą jest że jako jeden z pierwszych na tym forum narzekałem na c8, ale teraz jest wszystko ok.
Gdyście panowie podali więcej szczegułów co wam nie działa lub co zle działa, to może bym sprawdziła u siebie lub może pomógł w konfiguracji.