Pewnie banalne pytanie
Banał? Może, ale ja nie mogę sobie poradzić. Czy istnieje możliwość nagrywania sygnału Audio w Cubase SX po wtyczkach. Chodzi o to żeby nagrywać z limiterem albo kompresorem a nie czysty sygnał.
Nie ma co
Re: Pewnie banalne pytanie
...Banał? Może, ale ja nie mogę sobie poradzić. Czy istnieje możliwość nagrywania sygnału Audio w Cubase SX po wtyczkach. Chodzi o to żeby nagrywać z limiterem albo kompresorem a nie czysty sygnał....
Jesli dobrze zrozumialem pytanie, to w SX2 mozna na pewno, bo mikser ma wejscia, na ktorych mozesz zapiac inserty i nagrywac z efektami. Jesli chodzi o SX1 to musialbym sprawdzic w domu, ale nie wydaje mi sie...
hubi
Jesli dobrze zrozumialem pytanie, to w SX2 mozna na pewno, bo mikser ma wejscia, na ktorych mozesz zapiac inserty i nagrywac z efektami. Jesli chodzi o SX1 to musialbym sprawdzic w domu, ale nie wydaje mi sie...
hubi
Jesli chodzi o SX1 to musialbym sprawdzic w domu, ale nie wydaje mi sie...
hubi
...
Byłbym bardzo dźwieczny bo ja nigdzie nie znalazłem takowej opcji.
hubi
...
Byłbym bardzo dźwieczny bo ja nigdzie nie znalazłem takowej opcji.
Nie ma co
Byłbym bardzo dźwieczny bo ja nigdzie nie znalazłem takowej opcji....
Niestety w domu bede dopiero jutro wieczorem, ale popatrze.
Nie sadze jednak aby to bylo mozliwe w SX1, ale reki sobie nie dam uciac.
Moze ktorys z szanownych forumowiczow zna odpowiedz na pytanie ?
hubi
w sx1 nie da rady, jedyna wtyczka jaką można nagrać jest true tape.
w sx2 mozna nagrywac z każdą wtyczką
w sx2 mozna nagrywac z każdą wtyczką
...w sx1 nie da rady, jedyna wtyczka jaką można nagrać jest true tape.
Dzięki. Czyli nie znalazłem bo tego tam nie ma a już się bałem że taki "gupi" jestem

Dzięki. Czyli nie znalazłem bo tego tam nie ma a już się bałem że taki "gupi" jestem

Nie ma co
Przy okazji.
Czy Cubase sx2 da sie uruchomic na win98?
...Przy okazji.
...
Producent w instrukcji wskazuje wyraźnie na system WIN 2000 lub XP, więc nie sądzę, aby program chodził pod WIN 98.
Pozdrawiam
Piotr
...
Producent w instrukcji wskazuje wyraźnie na system WIN 2000 lub XP, więc nie sądzę, aby program chodził pod WIN 98.
Pozdrawiam
Piotr
Czy nagranie z wtyczką różni się czymkolwiek od gołego nagrania obrobionego potem tą samą wtyczką ?
...Czy nagranie z wtyczką różni się czymkolwiek od gołego nagrania obrobionego potem tą samą wtyczką ?...
Dobre pytanie, ale hmmm....nie wiem czy ma sens nagrywanie z limiterem... w sumie jeśli przesterujesz analogowo sygnał - to nic ci cyfrowy limitrer nie da. A moim zdaniem (mogę się mylić) lepiej będzie zastsować wytczkę później (no chyba że nagrywasz np: gitarkę i innaczej-lepiej ją zagrasz z zapiętym przy nagraniu delay'em)
Dobre pytanie, ale hmmm....nie wiem czy ma sens nagrywanie z limiterem... w sumie jeśli przesterujesz analogowo sygnał - to nic ci cyfrowy limitrer nie da. A moim zdaniem (mogę się mylić) lepiej będzie zastsować wytczkę później (no chyba że nagrywasz np: gitarkę i innaczej-lepiej ją zagrasz z zapiętym przy nagraniu delay'em)
Sampling (kreatywny): z użyciem PC