M-Audio Profire 2626 dla Win7/64-bit?
Witam, mam pytania odnośnie interfejsu m-audio profire 2626
Jak miewa się sprawa ze sterownikami do systemu win7 64bit
Czy macie problemy z działaniem sprzętu, sterowników?
Jaki kontroler używacie firewire aby interfejs działał bez problemów z win 7 64bit
Interfejs ma mi służyć do działania wew dawu z wtyczkami Vsti czy nada się do takiego zastosowania
Dużo wtyczek itp obciążenia.
Zainteresowałem się nim głównie dlatego, ze jest na złączu firewire co obniża latęcje oraz próbkowanie 192khz.
Polećcie mi coś do 2tys z dobrymi sterownikami na złączu firewire..
Pozdrawiam
Jaki kontroler używacie firewire aby interfejs działał bez problemów z win 7 64bit
Interfejs ma mi służyć do działania wew dawu z wtyczkami Vsti czy nada się do takiego zastosowania
Zainteresowałem się nim głównie dlatego, ze jest na złączu firewire co obniża latęcje oraz próbkowanie 192khz.
Pozdrawiam
Re: M-Audio Profire 2626 dla Win7/64-bit?
...Witam, mam pytania odnośnie interfejsu m-audio profire 2626
Pozdrawiam
...
profire 2626 to przysłowiowa kupa.
Marne preampy, rozłączające się firewire.
Zainteresuj sie firmą focusrite.Sprawdzone, rewelacja (w tym budżecie).
Jeżeli nie masz mac'a to brałbym scarlett 18i20 USB.
Nagrywałem wielościeżkowo bez żadnego problemu, latencja niezauważalna.
Chociaż w przypadku latencji główna sprawa odnosi się do tego jaki masz PC.
W zasadzie VSTi nie biorą dużo cpu, tylko RAM.A w przypadku mixowania zmieniasz latencję na najwyższą i masz komfort używania pluginów :)
Pozdrawiam
...
Zainteresuj sie firmą focusrite.Sprawdzone, rewelacja (w tym budżecie).
Jeżeli nie masz mac'a to brałbym scarlett 18i20 USB.
Nagrywałem wielościeżkowo bez żadnego problemu, latencja niezauważalna.
Chociaż w przypadku latencji główna sprawa odnosi się do tego jaki masz PC.
W zasadzie VSTi nie biorą dużo cpu, tylko RAM.A w przypadku mixowania zmieniasz latencję na najwyższą i masz komfort używania pluginów :)
Magister Sztuki
Miałem przez dłuższy czas kontakt z tym interfejsem, moje doświadczenia są dokładnie przeciwne - zero problemów z Firewire, praca bardzo stabilna. Wejścia analogowe klinicznie czyste. Właściwie jedyną wadą było to, że tłumiki na panelu działają jedynie na wejściach mikrofonowych.
Miałem przez dłuższy czas kontakt z tym interfejsem, moje doświadczenia są dokładnie przeciwne - zero problemów z Firewire, praca bardzo stabilna. Wejścia analogowe klinicznie czyste. Właściwie jedyną wadą było to, że tłumiki na panelu działają jedynie na wejściach mikrofonowych.
z tego co widzę to ten saffire ma słabą głośność. U mnie musi być głośno oraz z detalami dźwięku ważne przy masterginu.
święta idą, a ja dalej nie wiem co wybrać :(
co myślicie o m-audio profire 610 oraz FOCUSRITE Saffire Pro40 ? hmm
W sensie co?za niskie poziomy na wyjściach?to zwieksz czułośc odbiornika....
Co do samego interfejsu - problemy z firewire to przedewszystki wina kiepskiej karty w komputerze (lub po prostu nie kompatybilnej bo o dziwo doskonaly Ti wciąz ma problemy z niektórymi kartami gdzie badziewna VIA radzi sobie doskonale)
Mojego scarlett 18i20 nie rozkręcę głośniej niż na godz.2 bo łeb urywa.
Kwestia ustawienia poziomu w monitorach.
Kwestia ustawienia poziomu w monitorach.
Magister Sztuki
...profire 2626 to przysłowiowa kupa.
Miałem przez dłuższy czas kontakt z tym interfejsem, moje doświadczenia są dokładnie przeciwne - zero problemów z Firewire, praca bardzo stabilna. Wejścia analogowe klinicznie czyste. Właściwie jedyną wadą było to, że tłumiki na panelu działają jedynie na wejściach mikrofonowych....
Mam pytanie... na jakim kontrolerze firewire ci dobrze zadziałało ?,oraz czy był to win 7 64bit ?
Miałem przez dłuższy czas kontakt z tym interfejsem, moje doświadczenia są dokładnie przeciwne - zero problemów z Firewire, praca bardzo stabilna. Wejścia analogowe klinicznie czyste. Właściwie jedyną wadą było to, że tłumiki na panelu działają jedynie na wejściach mikrofonowych....
Mam pytanie... na jakim kontrolerze firewire ci dobrze zadziałało ?,oraz czy był to win 7 64bit ?
Ja uzywam 2626 z Win7-64bit z kontrolerem na plycie asus p5bvm. Dziala swietnie, bezproblemowo - nagrywa 16 sladow 24/44 bez zajakniec (tyle testowalem). Instrumenty wirtualne rowniez swietnie.
Polecam.
Polecam.