Witam wszystkich,
Jestem nowy na forum, jeżeli takie pytanie już padło to z góry przepraszam i ewentualnie poprosze i linka.
Jak w temacie.
Planuje zająć się muzyką do reklam, gier i wreszcie filmów. Nigdy wcześniej tego na poważnie nie robiłem chociaż jestem dość doświadczonym (co nie oznacza, że wiekowym ;) kompozytorem i muzykiem oraz pracowałem od młodego (jednak amatorsko) na programie DAW. Posiadam już kilka ciekawych pomysłów na utwory i wprost nie mogę się doczekać kiedy już będę miał na czym pracować. Ale do rzeczy...
Jaki program będzie lepszy do muzyki, ogólnie mówiąc filmowej, CCC 3 czy też NI Komplete 10 Ultimate? Słuchałem demówek z tych programów, lecz nigdy do tej pory na żadnym z nich nie pracowałem. Z tego co zdążyłem zauważyć to East West posiada niesamowite samplery orkiestry jednak cena też jest odpowiednio wysoka, za to od NI mogę za niezbyt (tak mi się przynajmniej wydaje) wygórowaną cenę dostać cały pakiet nie tylko orkiestry, ale również innych wirtualnych instrumentów i efektów..
Jestem otwarty oczywiście również na inne propozycje.
Chcę unikną sytuacji, w której po zakupie będę wkurzony, że muszę pracować na czymś co mnie ogranicza i podczas odtwarzania będę się wkurzał, że to tak sztucznie i nienaturalnie brzmi.
Dziękuję za zainteresowanie tematem.