Mac Mini do domowego studia?
- PeterPan101
Jak chcesz mogę sprzedać Ci mini i7 półrocznego z 16 GB ramu -jest jeszcze na gwarancji
Re: Mac Mini do domowego studia?
Czyżby sie nie spisywał?
:)
jak z temperaturami i głośnoscią?testom nie wierzę bo nie sa robione w normalnych warunkach....
Złożysz mega zestaw za niewielki % mac pro.
Intel i5 haswell, asus z87 i reszta co ci w duszy gra.Sprawdzone , śmiga jak szalony - zero problemów.
w.w. sprzęt w 100 % kompatybilny, nie trzeba się zbytnio napocić żeby odpalić os x.
- PeterPan101
:)
jak z temperaturami i głośnoscią?testom nie wierzę bo nie sa robione w normalnych warunkach.......
Spisuje się bardzo dobrze -jest cichy i stabilny a przedewszystkim bezproblemowy - przy 60 śladach w 96 kHz działa jak nalezy .W chwili obecnej na Yosemite śmiga jeszcze lepiej .
Powód sprzedazy błachy -przesiadka na Sarkofag Stevena Jobsa :)
hakintosh odpada... przyznam, że nie kupowałem nigdy używanego kompa... a może zamaist nowego mini nowy imac z czterordzeniowym i5? czy logic 9 obsługuje więcej rdzeni?
- PeterPan101
Jak miałem Logica 8 na macu PRO ( sam program w oryginale leży jeszcze na półce- może jest ktoś chetny na zakup ? ) pokazywało ile rdzeni pracuje -w obecnym Logic X pokazuje jedynie obciążenie a nie pokazuje na którym rdzeniu -nie wiem natomiast jak jest z Logicem 9 .Nowy iMac powinien śmigac śmiało z 9
- macandroll
......hakintosh odpada... przyznam, że nie kupowałem nigdy używanego kompa... a może zamaist nowego mini nowy imac z czterordzeniowym i5? czy logic 9 obsługuje więcej rdzeni? ...
Jak miałem Logica 8 na macu PRO ( sam program w oryginale leży jeszcze na półce- może jest ktoś chetny na zakup ? ) pokazywało ile rdzeni pracuje -w obecnym Logic X pokazuje jedynie obciążenie a nie pokazuje na którym rdzeniu -nie wiem natomiast jak jest z Logicem 9 .Nowy iMac powinien śmigac śmiało z 9 ...
LOGIC 9 obsługuje u mnie w Mac Pro 2 procki - 8 rdzeni.
Sam zastanawiałem się nad mini, ale ostatni sensowny do pracy i7 przeszedł do historii. Zostały jedynie używki.
Te nowe, to komputery do multimediów.
Mini w stosunku do mac pro miał swoje zalety. Oszczędniejszy, sata3, szybszy ram.
Oczywiście w stosunku do starszych mac pro. Nowy to inna bajka , ale też inne pieniądze.
Ja zostaję na starszym. Póki co nie ma sensu dla mnie zmieniać, bo i tak nie wykorzystuję go w 100%.
-
Tutaj wykres pokazujący spadek mocy nowego Maca Mini:
http://www.macrumors.com/2014/10/19/mac-mini-2014-benchmark/
Nie ma bata, quad i7 nie będzie wolniejszy od najlepszego nawet dual i5.
cóż - znacznie niższe TDP kosztem 2 rdzeni z HT
może jeszcze zaktualizuja ofertę
LOGIC 9 obsługuje u mnie w Mac Pro 2 procki - 8 rdzeni.
Sam zastanawiałem się nad mini, ale ostatni sensowny do pracy i7 przeszedł do historii. Zostały jedynie używki.
Te nowe, to komputery do multimediów.
Mini w stosunku do mac pro miał swoje zalety. Oszczędniejszy, sata3, szybszy ram.
Oczywiście w stosunku do starszych mac pro. Nowy to inna bajka , ale też inne pieniądze.
Ja zostaję na starszym. Póki co nie ma sensu dla mnie zmieniać, bo i tak nie wykorzystuję go w 100%.…
Też mi proponowali swego czasu Mini i dobrze, że się nie skusiłem bo jak później dostałem info grzeją się po kilku godzinach pracy i wydajność spada. Wybrałem Mac'a Pro i nie żałuję. Dobrze skonfigurowany Mac Pro w "starej budzie" bije na głowę nowe 4 rdzeniowe "popielniczki".
Ps. Fajnie wrócić na forum po 5-ciu latach - pozdrowienia dla "starej gwardii"