Audio-Technica AT2020USB vs Samson G-Track

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Awatar użytkownika
MACUkill
Audio-Technica AT2020USB vs Samson G-Track

Post autor: MACUkill » środa 17 wrz 2014, 19:25

Audio-Technica AT2020USB   vs   Samson G-Track

Awatar użytkownika
MACUkill

Re: Audio-Technica AT2020USB vs Samson G-Track

Post autor: MACUkill » środa 17 wrz 2014, 19:36

Bardzo prosze bez komentarzy jak np. "Oba badziewne" , "Szajs" itd.  

fallworm

Post autor: fallworm » czwartek 18 wrz 2014, 07:12

...
Audio-Technica AT2020USB   vs   Samson G-Track...

Jeżeli chodzi o nagrywanie głosu to Oba mikrofoniki nadają się do "niezobowiązującego" nagrywania np lektora do własnych filmików na Youtubie, rozmów na Skype'ie itd.

Plusy:

Prosta konfiguracja (chociaż na nielicznych forach ludzie wypowiadają się, w sposób: "co by nie zrobili i tak jest źle")

Minusy:

Bardzo mała dynamika,
Bardzo mała czułość,
Wiecznie zaszumione nagrania,

Porównania możesz sam dokonać np za pomocą strony https://soundcloud.com wpisując do wyszukiwarki np "Samson G-Track próbka".

Awatar użytkownika
MACUkill

Post autor: MACUkill » czwartek 18 wrz 2014, 15:01

...
...
Audio-Technica AT2020USB   vs   Samson G-Track...

Jeżeli chodzi o nagrywanie głosu to Oba mikrofoniki nadają się do "niezobowiązującego" nagrywania np lektora do własnych filmików na Youtubie, rozmów na Skype'ie itd.

Plusy:

Prosta konfiguracja (chociaż na nielicznych forach ludzie wypowiadają się, w sposób: "co by nie zrobili i tak jest źle")

Minusy:

Bardzo mała dynamika,
Bardzo mała czułość,
Wiecznie zaszumione nagrania,

Porównania możesz sam dokonać np za pomocą strony https://soundcloud.com wpisując do wyszukiwarki np "Samson G-Track próbka".

Wielkie dzięki.  Niestety mój budżet jest bardzo ograniczony i tak jak zgadłeś chce wykożystać dany mikrofon do nagrywania głosu do filmów na Youtuba.   Myśle że jeśli chodzi o mikrofony USB to dobrze wybrałem. W cenie do 500 zł raczej nie kupie porządnego mikrofonu studyjnego (nie na usb) z kontrolką (sory nie znam się ma tym) Aha i nie chce nic mówić ale wciąż nie wiem czy Audio-Technica AT2020USB   czy   Samson G-Track... 

...

smirnoff

Post autor: smirnoff » piątek 19 wrz 2014, 00:41

Obojętne który kupisz efekt będzie prawie taki sam, znacznie więcej będzie zależało np. od Twojej dykcji oraz akustyki pokoju (duzy poglos moze wszystko zepsuc). Ja bym wziął AT2020 jesli miałbym brać w ciemno bo jego brzmienie wg internetowych próbek jest całkiem ok, a i firma sprawdzona, samson jest jednak specjalistą od najtanszej chinszczyzny, co oczywiscie nie znaczy ze robi gorszy sprzęt. 

Awatar użytkownika
MACUkill

Post autor: MACUkill » piątek 19 wrz 2014, 14:04

...
Obojętne który kupisz efekt będzie prawie taki sam, znacznie więcej będzie zależało np. od Twojej dykcji oraz akustyki pokoju (duzy poglos moze wszystko zepsuc). Ja bym wziął AT2020 jesli miałbym brać w ciemno bo jego brzmienie wg internetowych próbek jest całkiem ok, a i firma sprawdzona, samson jest jednak specjalistą od najtanszej chinszczyzny, co oczywiscie nie znaczy ze robi gorszy sprzęt. ...

Mam jeszcze pytanie.  Czy Audio-Technica AT2020USB ma jakieś porządne sterowniki ? Samson ma na sobie fajną kontrolke, gdzie reguluje się czułość, zmienia tryb itd. co mi się bardzo podoba.  Chodzi o to, żeby ało się ustawić, aby jak najmniej było słychać dźwięki z otoczenia np. szum komputera, klawiatura itd.  Jeśli jest tego warta to dołorze się ciutke i kupie Audio-Technica AT2020USB.

Zbynia

Post autor: Zbynia » sobota 20 wrz 2014, 11:11

czegoś takiego nie da się zrobic na żadnym mikrofonie

Co najwyżej cuda typu noise cancelled coś więcej w temacie mogą ale to takie bramkowanie sygnału

Zmniejszysz czułośc to sam się gorzej nagrasz

ODPOWIEDZ