Widzę, że kupiłeś coś o czym nie masz pojęcia - szkoda :)
Musisz kupić wzmacniacz słuchawkowy.
Musisz kupić wzmacniacz słuchawkowy.
...
Musisz kupić wzmacniacz słuchawkowy. ...
Bardzo dziękuję! A co do pojęcia... Cóż, nawet najwyższa wieża zaczyna się na ziemi. :)
Pozdrawiam.
Zgodnie z zaleceniem kupiłem wzmacniacz słuchawkowy Berhinger Microamp HA400, niestety nawet przy jego użyciu wciąż słyszę sygnał tylko w lewej słuchawce. Sprawdzane na kilku słuchawkach podłączanych jackiem stereo i na wszystkich wyjściach AUX miksera - wciąż ten sam problem. Poprzez wzmacniacz czy bezśrednio z wyjcia AUX miksera - słuchawki wciąż zapodają sygnał tylko z lewej strony. Zatem diagnoza ze wzmacniaczem zupełnie nietrafiona, przyganiał kocioł. :)
Jakieś inne sugestie? Instrukcja wyraźnie podaje, że tylnie wyjscia AUX mozna stosowac do "individual mixes for musicians' headphones, in-ear monitors, or floor wedges". Moje słuchawki to AKG K271 MKII. Co robię nie tak? Proszę o pomoc.
Nic - Aux wypuszcza zapewne tylko sygnał mono - musisz skorzystac z dwóch.
Jesli nie robisz indywidualnych miksów to skorzystaj z main out
W behringerze masz wejście jack trs w wersji stereo
aux w mikserze to zapewne jack ts czyli mono
Zgadza się, aux są mono. Być może pytanie wyda się trywialne, ale czy to znaczy, że mam po prostu użyć kabla który z jednej strony kończy się dwoma jackami ts (pod podwójny aux lub main output) a z drugiej pojedynczym jackiem trs (pod wzmacniacz)? Czy dobrze rozumiem?
Dokładnie tak
Dokładnie tak
Panowie, chylę czoła, bardzo mi pomogliście! W konstruktora bawiłem się dotychczas jedynie przy adaptacji akustycznej, więc niedługo spróbuję z kablami, lecz póki co podepnę sie po prostu pod auxy lub słuchawki :D Jeszcze raz dzięki za rzeczowe odpowiedzi!