Witam,
Potrzebuję dobry interfejs audio (lub cokolwiek innego co sprosta moim wymaganiom) do nagrywania instrumentów i wokali. Podstawowym instrumentem będzie pianino cyfrowe Roland F120. Do tego mogą dojść skrzypce, akordeon lub gitara. Do tego wokal. Potrzebuję więc wejścia liniowe (najlepiej 4, 2 też mogą być), wejścia mikrofonowe (jak najwięcej) i wejście Hi-Z (chyba tak to się pisało). Interfejs musi być na USB ze względu na to, że planuję zaiup MacBook'a w przyszłości. Kwota jaką planuję przeznaczyć to 1000PLN, choć większa nie będzie problemem. Myślałem nad behringer xenyx x2222.
Z góry dziękuję za odpowiedzi.
Pozdrawiam
Behringer Xenyx x2222 USB czy coś innego?
Re: Behringer Xenyx x2222 USB czy coś innego?
A Ty chcesz na nim miksować te wszystkie instrumenty i wokal na raz? Bo ja też w przyszłości mam zamiar zmienić sposób miksowania...co do xenyxa chyba sam w sobie najlepszym interfejsem nie jest ale opcji masz bardzo dużo i więcej wejść za te pieniądze nigdzie nie znajdziesz
Ciekawy też może być mikser-rejestrator behringera do tego jest chyba automat perkusyjny i 2-3 mikrofony tylko musiał byś wydać chyba1800zł
Ale jak chcesz pojedynczo nagrywać ściężki to weź coś co ma mniej opcji ale mega jakość
Ciekawy też może być mikser-rejestrator behringera do tego jest chyba automat perkusyjny i 2-3 mikrofony tylko musiał byś wydać chyba1800zł
Ale jak chcesz pojedynczo nagrywać ściężki to weź coś co ma mniej opcji ale mega jakość

Re: Behringer Xenyx x2222 USB czy coś innego?
Koniecznie musi być to mikser?nie lepiej zastosować wielokanałowy interfejs?
Połaczysz wszystko w jednym i będziesz mógł (w przeciwieństwie do tego miksera) nagrywać wiele rzeczy na raz
może regulacja nie jest tak wygodna jak w mikserze ale znacznie wyższa jakośc i wieksze możliwości - tym bardziej że i tak potrzebujesz interfejsu
np:
Behringer FCA1616
Tascam US-1800
Behringer U-PHORIA UMC1820 (najnowszy - jeszcze go w sklepach nie widziałem)