Grooveboxy

Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
Awatar użytkownika
twist21
Re: Grooveboxy

Post autor: twist21 » sobota 27 gru 2003, 22:19

Witam.

Nalepszym wyborem z tego co wymieniles bedzie EM-1.Roland D2 to faktycznie zabawka.Z reszta ma wszystkie brzmienia z Rolanda MC505.

I nie ma możliwości programowania własnych brzmień

Mam dżwiekowe porownanie korga EM-1 z D2 Rolanda no i niestety korg miażdzy całkowicie rolanda we wszystkich stylach tam prezentowanych.

I zgadzam się z kolega wyżej,że na pewno EM-1 ma lepsze brzmienia perkusyjne. Jesli chcesz podaj maila to prześlę Ci to porównanie (mp3).

Rolanda MC303 tez raczej byl sobie odpuscił.Perkusja jest tam za sucha

i nie brzmi "realnie".Oczywiscie nie mówię, że żle.Moze sie sprawdzić w jakieś innej konwencji muzycznej. Oczywiście i tak wybór zależy od twoich preferencji brzmieniowych. Nie są to puste słowa ponieważ mam już troche doświadczenia z wiekszością Grooveboxów,które są na rynku.

MATT669 gratulacje zakupu.tez czekam na demowke ;)

...

sorry że tak dlugo. Jak byś mógł mi podrzucić te mp3 to to jest mój mail : pp_terrorist@wp.pl

Dzieki
Uczeń liceum jeszcze. Planuję wybrać się później na reżyserię dźwięku.

Awatar użytkownika
twist21

Post autor: twist21 » sobota 27 gru 2003, 22:23

...Dlaczego nie posluchasz EMU XL7.Nieporównywalnie lepsze brzmienie,filtry od wymienionych tu wczesniej maszyn.Roland z panelu mc trąci myszką(tak juz się nie gra) i 4mb brzmień.Amerykańskie pudełka naprawdę brzmią.Do hip-hop czy R&B polecam MooPhatt.Dawno nie słyszałem takich basów.Pozdrawiam...

EMU XL7 kosztuje ok 4 tys. z tego co sie orientuję, więc... już trochę za dużo

Uczeń liceum jeszcze. Planuję wybrać się później na reżyserię dźwięku.

wlodek1969

Post autor: wlodek1969 » sobota 27 gru 2003, 22:39

......Dlaczego nie posluchasz EMU XL7.Nieporównywalnie lepsze brzmienie,filtry od wymienionych tu wczesniej maszyn.Roland z panelu mc trąci myszką(tak juz się nie gra) i 4mb brzmień.Amerykańskie pudełka naprawdę brzmią.Do hip-hop czy R&B polecam MooPhatt.Dawno nie słyszałem takich basów.Pozdrawiam...

EMU XL7 kosztuje ok 4 tys. z tego co sie orientuję, więc... już trochę za dużo

...

Zobacz Ebay(ok.20 tys z wysyłką).Był na allegro za 2.200pln więc nie jest tak zle.Mc 505 kosztuje ponad 4 tys u dystrybutora a brzmi dwa razy słabiej.Mozesz takze wybrać Extreme lead 1-moduł za jakieś 1.400pln-to samo co XL7(mniej głosów polif.)To dobre maszyny.
Gram rozne gatunki muzyczne.Lubie dobra muze.Pozdrawiam wszystkich o podobnych upodobaniach

Awatar użytkownika
SAKAMOTO

Post autor: SAKAMOTO » niedziela 28 gru 2003, 02:00

...Dlaczego nie posluchasz EMU XL7.Nieporównywalnie lepsze brzmienie,filtry od wymienionych tu wczesniej maszyn.Roland z panelu mc trąci myszką(tak juz się nie gra) i 4mb brzmień.Amerykańskie pudełka naprawdę brzmią.Do hip-hop czy R&B polecam MooPhatt.Dawno nie słyszałem takich basów.Pozdrawiam...

Emu XL7 tez moze byc pewna alternatywa dla korga czy rolanda. W tych modelach nie mam mozliwosci rozbudowy bankow brzmien.Jak ma to miejsce w Emu XL7.Poza tym posiada 50 rodzaji filtrow i wiele innych interesujacych funkcji do grania na zywo itd.

ODPOWIEDZ