Co sądzicie o JBL lsr 305/308?

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
yahooza
Co sądzicie o JBL lsr 305/308?

Post autor: yahooza » wtorek 20 maja 2014, 20:44

Pytanie, jak w temacie. Ciekaw jestem opinii użytkowników. Przez długi czas zastanawiałem się nad wyborem monitorów do chaty, ostatecznie wyszło na krk rp2/6. jestem z nich bardzo zadowolony. w tej cenie są przyzwoite. Natomiast JBL dostały świetne recenzje w EiS(nasz typ).

Nie miałem okazji ich posłuchać, ponieważ w żadnym z poznańskich sklepów ich nie było;) słyszałem komentarze sprzedawców typu: "jbl-to tylko do auta", "nie sprowadzamy tego, bo to estradowe,więc monitory będą pewnie słabe". Pytam: czemu?przecież dostały świetne recenzje. odpowiedź: " bo recenzenci dostają dobre pieniądze za opinie i reklamę"

Ten sam sprzedawca próbuje mi wcisnąć inny konkurencyjny sprzęt w tej cenie. Ciągnie mi to jakąś handlową hipokryzją

myślę o lsr jako o drugiej parze odsłuchowej.co sądzicie?

pozdrawiam

smirnoff

Re: Co sądzicie o JBL lsr 305/308?

Post autor: smirnoff » środa 21 maja 2014, 00:00

Pomysł z tyłka za przeproszeniem, jak myślisz lepiej miec dwie pary marnych monitorów czy jedną lepszą?

no właśnie, więc weź te pieniądze które masz na JBL, sprzedaj krk, dołóż i kup np. używane ADAM A7X lub coś tego pokroju. 

yahooza

Post autor: yahooza » środa 21 maja 2014, 19:10

...
Pomysł z tyłka za przeproszeniem, jak myślisz lepiej miec dwie pary marnych monitorów czy jedną lepszą?

no właśnie, więc weź te pieniądze które masz na JBL, sprzedaj krk, dołóż i kup np. używane ADAM A7X lub coś tego pokroju. ...

Jasne, zdaję sobie sprawę z klasy adamów, czy eve, zastanawiam się tylko, jaki efekt mógłbym uzyskać wyciągając z tych "marnych" monitorów tego w czym są dobre.być może w rozsądnej konfiguracji zabrzmiały by lepiej,niż coś z  wyższej półki? nie mam pojęcia, sprawę traktuje eksperymentalnie

perfektsound

Post autor: perfektsound » czwartek 22 maja 2014, 11:03

Jasne, zdaję sobie sprawę z klasy adamów, czy eve, zastanawiam się tylko, jaki efekt mógłbym uzyskać wyciągając z tych "marnych" monitorów tego w czym są dobre.być może w rozsądnej konfiguracji zabrzmiały by lepiej,niż coś z  wyższej półki? nie mam pojęcia, sprawę traktuje eksperymentalnie...

Popatrz sobie po forach zagranicznych - np. na gearslutz jbl 305 uzyskują często wręcz entuzjastyczne opinie.

Zobacz też opinie użytkowników, np.:

http://www.amazon.com/JBL-Professional-LSR305-Studio-Monitor/product-reviews/B00DUKP37C/ref=sr_1_1_cm_cr_acr_txt?ie=UTF8&showViewpoints=1

http://www.sweetwater.com/store/detail/LSR305/reviews

Itd itd.

Alternatywna muzyka elektorniczna.

ODPOWIEDZ