Witam
Pierwszy post na forum (po latach czytania), więc witam wszystkich. Przeszukałem forum i poczytałem co nieco, ale może ktoś miał styczność z tym konkretnym sprzętem, który mam i może się wypowiedzieć.
W studiu o orientacji lektorsko-produkcyjnej (nic dużego, mała kabina nagraniowa) szukam końcówki mocy do napędzenia dwóch monitorów pasywnych Tannoy Reveal. Obecnie zasila je wieża Philipsa FW-M355 - daje możliwość spłaszczenia dźwięku, zrobiłem na niej już dziesiątki komercyjnych i niekomercyjnych produkcji i jest zaskakująco dobra dla Tannoyów, ale ostatnimi czasy zaczyna w niej szwankować elektronika (ma swoje lata).
Jej wzmacniacz ma 80W, płaską i niekolorującą charakterystykę, ale szukam czegoś nowego, możliwie lepszego.
Także potrzebuję czegoś sprawdzonego, w okolicach 100W i do tysiąca złotych, najchętniej do racka, ale niekoniecznie. A może po prostu zapomnieć o wymianie i kupić taką samą jednostkę (sprawna), skoro się sprawdza?
Czy macie jakieś pomysły, sprawdzone sprzęty, które możecie polecić? Z góry dzięki za informacje!