Witam,
otóż chodzi o to, że szukam sobie ostatnio monitorów studyjnych do produkcji bitów rapowych w domowych warunkach, interfejs jaki posiadam to E-mu 0404 USB.
Mam dwie okazje, mój znajomy, który obecnie jest w Holandii posiada parę Esi uniK 08, które zostały zaprezentowane tego roku na Musikmesse i NAMM, nie mam okazji ich posłuchac, bo w Polsce jeszcze ich nie ma(ogólnie nie ma o nich jeszcze żadnych opinii w necie), wydają się w porządku - 8" woofer będzie bardzo dobry jeśli chodzi o bity rapowe, gdyż wymagam słyszalnego, nisko schodzącego bassu. Znajomy nie używał ich, bo nie ma czasu za granicą i chce mi je odsprzedac za jakies 1000zl. Myślę, że każdych odsłuchów można się nauczyc, trzeba tylko czasu, więc mógłbym zaryzykowac i przetestowac tą parę. Jeśli by mi nie podeszła to mógłbym je sprzedac w Polsce za trochę wyższą sumę, jeśli weszłyby na nasz rynek. Może ktoś z Was miał już stycznośc z nową serią Esi uniK ? Czy w ogóle firma Esi produkuje dobre monitory? Czy można się spodziewac, że ta seria będzie lepsza od Esi Near?
Drugim wyjściem, myślę, że gorszym jest Yamaha HS50, również w tej samej cenie, do tego gratis statywy. Gorzej w nich z bassem, i 5" woofer troszkę mi nie odpowiada, ale w tej cenie raczej nie znajdę innych okazji, może prócz Alesisów m1 active mkII, które odstraszają mnie opiniami ludzi na różnorodnych forach.
Z góry dziękuje za odpowiedź. Jeśli napisałem w złym dziale to przepraszam.
Pozdrawiam.