Loop w tempie

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Awatar użytkownika
mr-hammond
Loop w tempie

Post autor: mr-hammond » środa 24 gru 2003, 01:09

proste pytanie

NIe wiem jak ustawic loopa aby grał w okreslonym przezemnie tempie .

Czy moze mi ktos pomóc jak to zrobic w nuendo , bo moj angielski nie jest zbyt dobry i help mi nie pomaga:(

Albo opcjonalnie w jakims darmowym programie

zalezy mi na czasie wiec nie piszcie o tym ze nuendo jest pirackie ( zapewniam ze nie )

Z góry dziekuje

Pozdrawiam

PAWEŁ

Awatar użytkownika
Master

Re: Loop w tempie

Post autor: Master » środa 24 gru 2003, 08:05

...proste pytanie

Czy moze mi ktos pomóc jak to zrobic w nuendo , bo moj angielski nie jest zbyt dobry i help mi nie pomaga:(

zalezy mi na czasie wiec nie piszcie o tym ze nuendo jest pirackie ( zapewniam ze nie )

Z góry dziekuje

Pozdrawiam

PAWEŁ ...

raczej musisz tempo dostosowac do LOOP-a , jesli chcesz aby grał dobrze , mozna ,inny sposob to Time Strech ,tylko to nie zawsze dobrze wychodzi ale i tak musisz znac dokladne tempo Loop_a , mozna jeszcze pocoac loopa na kawałki i ustawiac wszystko w tempie,

Awatar użytkownika
harrypotter

Post autor: harrypotter » środa 24 gru 2003, 12:24

...proste pytanie

Z góry dziekuje

Pozdrawiam

PAWEŁ ...

Najprostszy sposob to:

-ustaw loop w odpowiednim miejscu na sciezce

-zmien Arrow Tool (strzalke) na Timestrech tool naciskajac klawisz "1" na klawiaturze 2 razy

-chwyc kursorem za okienko w prawym dolnym rogu i rozciagnij/zgniec loopa aby wpasowal sie odpowiednio w tempo

-Nuendo wykona timestrech i wszystko powinno byc ok.

-w zaleznosci od materialu w loopie wybierz odpowiedni algorytm timestrechingu (nie pamietam dokladnie czy w tym przypadku Nuendo zapyta o wybor algorytmu, wiec moze trzeba go wczesniej ustawic w Preferencjach)

Drugi sposob to uzycie Hitpoints, ale bardziej pracochlonny i nie wiem jak sie sprawdza (ponoc nie dziala zbyt dokladnie w N2, ale osobiscie jeszcze nie sprawdzalem)

Pozdrawiam

hp

Awatar użytkownika
mr-hammond

Post autor: mr-hammond » środa 24 gru 2003, 23:52

Najprostszy sposob to:

-ustaw loop w odpowiednim miejscu na sciezce

-zmien Arrow Tool (strzalke) na Timestrech tool naciskajac klawisz "1" na klawiaturze 2 razy

-chwyc kursorem za okienko w prawym dolnym rogu i rozciagnij/zgniec loopa aby wpasowal sie odpowiednio w tempo

-Nuendo wykona timestrech i wszystko powinno byc ok.

-w zaleznosci od materialu w loopie wybierz odpowiedni algorytm timestrechingu (nie pamietam dokladnie czy w tym przypadku Nuendo zapyta o wybor algorytmu, wiec moze trzeba go wczesniej ustawic w Preferencjach)

Drugi sposob to uzycie Hitpoints, ale bardziej pracochlonny i nie wiem jak sie sprawdza (ponoc nie dziala zbyt dokladnie w N2, ale osobiscie jeszcze nie sprawdzalem)

Pozdrawiam

hp...

Moje Nuendo to 1.5.3

Chyba coś źle robie bo dalej nic nie idzie loop jest szybki a chce go zwolnic nie znam jego tempa , i jedynie działa to rozciągnij /zgniec wtedy wav powieksza sie i nie wiem czy to o to chodziło .

Nic za mnie nie wykonuje timestreachingu , prosze o cierpliwosc :) , bo męcze sie z tym juz dosyc długo :(

Pozdrawiam

PAWEŁ

Awatar użytkownika
MB

Post autor: MB » czwartek 25 gru 2003, 00:28

Wszystko jest opisane w dokumentacji do Nuendo, w głównym podręczniku (Operation Manual) na str 325-327 oraz dodatkowo na str

482-483

Awatar użytkownika
mr-hammond

Post autor: mr-hammond » czwartek 25 gru 2003, 23:42

Wielkie dzieki koledzy

POZDRAWIAM I WESOŁYCH ŚWIĄT :)

ODPOWIEDZ