Przełączanie się między odsłuchami

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
MEGafon
Re: Przełączanie się między odsłuchami

Post autor: MEGafon » piątek 07 mar 2014, 00:04

...
Rozumiem, dlatego dodałem kolejnego posta - proszę o pomoc....

IMHO kolega Zbynia ma sporo racji w tym co napisal. Nie ma jakiegos patentu w tym przypadku.

[addsig]
pozdrowienia
MEGafon

mocaneysh

Post autor: mocaneysh » piątek 07 mar 2014, 00:06

"Jest jeszcze jedna sprawa. Interface Audio NI Konekt 6 posiada gniazda midi, in oraz out. M-Audio Keystation, który mam zamiar zamówić, posiada gniazda mini USB i midi out. Jakiś pomysł, kabel?"

MEGafon

Post autor: MEGafon » piątek 07 mar 2014, 11:35

...
"Jest jeszcze jedna sprawa. Interface Audio NI Konekt 6 posiada gniazda midi, in oraz out. M-Audio Keystation, który mam zamiar zamówić, posiada gniazda mini USB i midi out. Jakiś pomysł, kabel?"

Poniewaz USB w Konekt 6 sluzy tylko podlaczenia interfesju z komputerem to masz dwie mozlowosci podlaczenia klawiatury:

1) Keystation podlanczasz do Konekta przez zwykly kabel MIDI (po obu stronach okragla, pieciobolcowa wtyczka). Po stronie interfejsu wtykasz kabel MIDI oczywiscie w MIDI IN. Jesli masz do wyboru kabel za 5 zl i 15 zl wez ten za 15 zl.

2) Keystation podlanczasz do komputera (lub huba USB) przez kabel USB. Pasujacy kabel powinnien byc dostarczony razem z klawiatura.

[addsig]
pozdrowienia
MEGafon

Zbynia

Post autor: Zbynia » piątek 07 mar 2014, 11:43

...
ps.czy to hub zasilany nie robi wiekszej różnicy... 

No co ty?! Jak urzedzenia zewnetrzne potrzebuja wiecej produ niz taki pasywny jest w stanie dostarczyc z laptopa to po prostu nie zadzialaja.

pisałem o stabilności - bardzo różnie bywa z hubami usb

MEGafon

Post autor: MEGafon » piątek 07 mar 2014, 12:06

...
...
ps.czy to hub zasilany nie robi wiekszej różnicy... 

No co ty?! Jak urzedzenia zewnetrzne potrzebuja wiecej produ niz taki pasywny jest w stanie dostarczyc z laptopa to po prostu nie zadzialaja.

pisałem o stabilności - bardzo różnie bywa z hubami usb...

Aha, ok.

[addsig]
pozdrowienia
MEGafon

davidu

Post autor: davidu » poniedziałek 17 mar 2014, 16:58

... 

Dzięki wielkie. O to mi właśnie chodziło.

Co do interfejsu audio, to zrezygnuję z wyżej wymienionych przeze mnie. 

Zainwestuję w Native Instruments Komplete Audio 6.

Co do monitorów, kupię KRK VXT 6 albo Adamy Audio a7x, ewentualnie EVE Audio SC205.
Ale... raczej KRK - nie wybieram tego co lepsze, wybieram to, co moje uszy pokochały.

Prawdopodobnie zrezygnuję z kontrolera monitorów i pozostanę, przy jednej parze odsłuchów.

P.S. Troche napiszę teraz tyłka,

miałem dzisiaj na sobie Beyerdynamic dt 770 PRO i 990 PRO - różno ohm'owe - ani konstrukcji moje oczy nie pokochały, ani dźwięku - wybrałem...

http://www.akg.com/K612+PRO-827.html?pid=140

Pozdrawiam wszystkich! Oczywiście nie zamykam tematu. Proszę o dlaszą dyskusję!

...

Jeśli szukasz porządnych monitorów zastanów sie nad rodzimą konstrukcją - APS Aeon.
http://aps-company.com/pl/produkty/aeon

Ja pracuje na Aeonach i zdecydowanie biją o głowe A7 i KRK. No i potrafią zejść dosyć nisko, co jest dla mnie ważne.

A przede wszystkim to powinieneś najpierw przetestować monitorki w swoim studiu....
Możesz je wypożyczyć na testy od dystrybutorów albo bezpośrednio od producenta w wypadku APS.

ODPOWIEDZ