Tak, tak kolejny wątek o monitorach, ale nigdzie nie znalazłem takich wątków gdzie porównywane by były interesujace mnie modele.
Cena - absolutne maksimum to 3000PLN za parę
mogą być nowe lub używane
może być to 2.0 lub 2.1
Mają stanowić glówny odsłuch do miksu i produkcji zarówno muzyki elektronicznej (pop,rap, tanczena) jak i muzyki gitarowej.
Oto moje typy:
- ADAM A5X + Subwoofer (używane)
- Genelec M030 + subwoofer w przyszłości
- EVENT 20/20 Bas V3
- ADAM A7X - używane
- Dynaudio DBM50
Niestety nie mam możliwości jakiegokolwiek porównania tych monitorów miedzy sobą ani odsłuchu w sensownych warunkach. Poszukuje monitorów z dobrym dołem i takich które po prostu mają najwiecej zalet z tego zestawienia, każdy z tych odsłuchów jest dobry i wiem że każdy lubi co innego ale musze je jakość porównać i zadecydować więc Wasze zdanie się liczy.
Dynaudio DBM50 mnie kuszą sporym wooferem i niską ceną, ale mają specyficzną budowę i nie wiem czy postawienie ich w standardowej pozycji na standach im nie zaszkodzi? (wtedy tylna ścana z BassReflexem będzie pod kątem)
Fajna jest też opcja typu ADAM A5X + Subwoofer 8-10", ale nie wiem czy to nie przerost formy nad treścią, chociaż lubię dobry dół zwłaszcza przy dość cichym miksowaniu i produkowaniu.
Eventy 20/20 to skolei monitory o bardzo dobrym zejściu, A7X klasyk małych studiów a Genelec M030 to nowość i do tego maleńswa, musiały by przez jakiś czas pracować bez suba, na M040 brak środków.
EVENT, ADAM, GENELEC, Dynaudio - do 30000 zł
-
Re: EVENT, ADAM, GENELEC, Dynaudio - do 30000 zł
...
Tak, tak kolejny wątek o monitorach, ale nigdzie nie znalazłem takich wątków gdzie porównywane by były interesujace mnie modele.
Cena - absolutne maksimum to 3000PLN za parę
mogą być nowe lub używane
może być to 2.0 lub 2.1
Mają stanowić glówny odsłuch do miksu i produkcji zarówno muzyki elektronicznej (pop,rap, tanczena) jak i muzyki gitarowej.
Oto moje typy:
- ADAM A5X + Subwoofer (używane)
- Genelec M030 + subwoofer w przyszłości
- EVENT 20/20 Bas V3
- ADAM A7X - używane
- Dynaudio DBM50
Niestety nie mam możliwości jakiegokolwiek porównania tych monitorów miedzy sobą ani odsłuchu w sensownych warunkach. Poszukuje monitorów z dobrym dołem i takich które po prostu mają najwiecej zalet z tego zestawienia, każdy z tych odsłuchów jest dobry i wiem że każdy lubi co innego ale musze je jakość porównać i zadecydować więc Wasze zdanie się liczy.
Dynaudio DBM50 mnie kuszą sporym wooferem i niską ceną, ale mają specyficzną budowę i nie wiem czy postawienie ich w standardowej pozycji na standach im nie zaszkodzi? (wtedy tylna ścana z BassReflexem będzie pod kątem)
Fajna jest też opcja typu ADAM A5X + Subwoofer 8-10", ale nie wiem czy to nie przerost formy nad treścią, chociaż lubię dobry dół zwłaszcza przy dość cichym miksowaniu i produkowaniu.
Eventy 20/20 to skolei monitory o bardzo dobrym zejściu, A7X klasyk małych studiów a Genelec M030 to nowość i do tego maleńswa, musiały by przez jakiś czas pracować bez suba, na M040 brak środków....
Witam, miałem podobny problem , też mi zależało na dobrym dole (35 - 40 Hz ) ale bez koniecznosci kupowania subwoofer"a, i sprawdzilem kilka modeli w sklepie we wroclawiu min ,KRK - Behringer i te Twoje wymionione min. DBM50 i padlo jednak na JBL LSR 308. Byłem w szoku jak je podlączyłem w domu w pokoju 5 x 5 co te 8calowe " głośniczki " potrafia...Jedyny - ze trzeba miec okolo 60 cm na do sciany na standach bo bass jednak tam jest ;) Polecam sprawdzic - jak dobrze poszukasz trafisz 2 sztuki za 1900.....;) Pozdro
- EVENT 20/20 Bas V3
Eventy 20/20 to skolei monitory o bardzo dobrym zejściu,
EVENT 20/20 bas V3 nigdy nie słyszałem ... ale widziałem w poamiarach, że mają bardzo podbity bas ... tak że trudno mówić o uczciwym "dobrym zejciu" jak na basie podbicie o np. ~6 dB.
Witam, miałem podobny problem , też mi zależało na dobrym dole (35 - 40 Hz ) ale bez koniecznosci kupowania subwoofer"a, i sprawdzilem kilka modeli w sklepie we wroclawiu min ,KRK - Behringer i te Twoje wymionione min. DBM50 i padlo jednak na JBL LSR 308. Byłem w szoku jak je podlączyłem w domu w pokoju 5 x 5 co te 8calowe " głośniczki " potrafia...Jedyny - ze trzeba miec okolo 60 cm na do sciany na standach bo bass jednak tam jest ;) Polecam sprawdzic - jak dobrze poszukasz trafisz 2 sztuki za 1900.....;) Pozdro
...
Bas, jak bas, ale jak z rozdzielczością średnicy w tych JBL z 8" wooferem? ... choćby w porównaniu do DBM50
focal sm9
oraz mój faworyt
quested v3110
adamów osobiście nie lubie ze względu na ich średnicę oraz cukierkowe brzmienie
geneleków także nie preferuję
ale może się jeszcze przekonam...
Macie jakieś typy?
tannoy?

Cóż, brak możliwości edycji