Line 6 POD POCKET - jaki zasilacz?

Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
clavish
Line 6 POD POCKET - jaki zasilacz?

Post autor: clavish » czwartek 20 lut 2014, 08:18

Witam, pytanie jak w temacie...kupiłem właśnie powyższego poda, zdziwiło mnie że w komplecie nie ma zasilacza...napisane tylko że 9 V potrzebny, ale zacząłem szukać i widzę że trzeba wiedzieć jaka polaryzacja jest...a ja z prądu to jestem totalne zero..dodatkowo wyczytałem że niektóre tanie mogą powodować buczenie..a więc..czy ktoś mógłby mi poradzić jakiś dobry zasilacz do tego urządzenia???

Awatar użytkownika
raflezjak
Kontakt:

Re: Line 6 POD POCKET - jaki zasilacz?

Post autor: raflezjak » czwartek 20 lut 2014, 13:51

...Witam, pytanie jak w temacie...kupiłem właśnie powyższego poda, zdziwiło mnie że w komplecie nie ma zasilacza...napisane tylko że 9 V potrzebny, ale zacząłem szukać i widzę że trzeba wiedzieć jaka polaryzacja jest...a ja z prądu to jestem totalne zero..dodatkowo wyczytałem że niektóre tanie mogą powodować buczenie..a więc..czy ktoś mógłby mi poradzić jakiś dobry zasilacz do tego urządzenia???...

Witam. Mi się sprawdził ten ZASILACZ HAMA 1,5 -12 v na tej aukcji jest śmiesznie tani. 3-4 lata temu płaciłem w sklepie za niego około 90zł. Używałem go z efektami gitarowymi behringera: phaser, flanger i boss chorus ch-1. Raz odstawiłem partyzantkę z kablami i efekty podłączyłem pod ten jeden zasilacz - nie było problemu. Na co dzień używałem go z kaossilatorem i nie powodował żadnych dźwiękowych efektów ubocznych. Ponadto ma możliwość zmiany polaryzacji i ustawienia napięcia. Jedyna wada to, że te końcówki się wysuwają. Ale to kwestia sprytu, żeby sobie z tym poradzić.
BCR-2000, PCR-500, UMA25s, Roland D-10, Yamaha RM1X, Yamaha SU 700, Yamaha A3000, Roland MC-303, Kaossilator, Exar SM07, Crumar Multiman-S(w rozsypce), Behringer MS40, Renoise.

Awatar użytkownika
raflezjak
Kontakt:

Post autor: raflezjak » czwartek 20 lut 2014, 14:06

Muszę sprostować, ten co posiadam można maksymalnie obciążyć 1100mA/9V, ten z aukcji to 300mA. ale z tego co widzę, Twoje urządzenie bierze tylko 200mA więc spokojnie możesz go użyć. Polaryzację masz nadrukowaną na Podzie przy wejściu zasilacza.
Pozdrawiam.
BCR-2000, PCR-500, UMA25s, Roland D-10, Yamaha RM1X, Yamaha SU 700, Yamaha A3000, Roland MC-303, Kaossilator, Exar SM07, Crumar Multiman-S(w rozsypce), Behringer MS40, Renoise.

clavish

Post autor: clavish » piątek 21 lut 2014, 07:47

...Muszę sprostować, ten co posiadam można maksymalnie obciążyć 1100mA/9V, ten z aukcji to 300mA. ale z tego co widzę, Twoje urządzenie bierze tylko 200mA więc spokojnie możesz go użyć. Polaryzację masz nadrukowaną na Podzie przy wejściu zasilacza.
Pozdrawiam....

dziękuję, pozdrawiam także ;)

ODPOWIEDZ