problem w zapisie dźwięku

Dział dla początkujących adeptów sztuki realizacji. Nie krępuj się zwrócić ze swoją sprawą, nic nie jest proste a ta dziedzina już szczególnie.
k_skinny
problem w zapisie dźwięku

Post autor: k_skinny » środa 04 gru 2013, 22:08

Cześć. Gdy zapisuje dźwięk w Adobe Audition 3.0(okono file>export) w formacie mp3 idźwięk jest zmulony. Dodam jeszcze, że wokal nagywam w jakości 96 khz bit też eksportuje do tej rozdzielczości.

Jak zapisać w tym programie dźwięk w mp3 żeby nie był zmulony?

MichalS

Re: problem w zapisie dźwięku

Post autor: MichalS » środa 04 gru 2013, 22:24

...Cześć. Gdy zapisuje dźwięk w Adobe Audition 3.0(okono file>export) w formacie mp3 idźwięk jest zmulony. Dodam jeszcze, że wokal nagywam w jakości 96 khz bit też eksportuje do tej rozdzielczości.

Jak zapisać w tym programie dźwięk w mp3 żeby nie był zmulony?...

Nie używam Adobe Audition, ale zdecydowanie spróbowałbym zrobić mp3 w rozdzielczości 48kHz.
A wiesz po co mi takie grube przewody głośnikowe?
Żeby elektrony basowe mogly się przecisnąć.

k_skinny

Post autor: k_skinny » środa 04 gru 2013, 22:36

......Cześć. Gdy zapisuje dźwięk w Adobe Audition 3.0(okono file>export) w formacie mp3 idźwięk jest zmulony. Dodam jeszcze, że wokal nagywam w jakości 96 khz bit też eksportuje do tej rozdzielczości.

Jak zapisać w tym programie dźwięk w mp3 żeby nie był zmulony?...

Nie używam Adobe Audition, ale zdecydowanie spróbowałbym zrobić mp3 w rozdzielczości 48kHz....

Sory zapomniałem o jednej rzeczy gotowy mix zapisuje się w WAVie żeby nie stracić na jakości dopiero po masteringu zapisuje się w mp3 i wypala do 320 kbs.

MichalS

Post autor: MichalS » czwartek 05 gru 2013, 10:22

Sory zapomniałem o jednej rzeczy gotowy mix zapisuje się w WAVie żeby nie stracić na jakości dopiero po masteringu zapisuje się w mp3 i wypala do 320 kbs.

...

Czyli na którym etapie dźwięk zaczyna mulić? Przy zgraniu do WAV'a, czy dopiero po konwersji na mp3?
A wiesz po co mi takie grube przewody głośnikowe?
Żeby elektrony basowe mogly się przecisnąć.

Awatar użytkownika
DJOZD

Post autor: DJOZD » czwartek 05 gru 2013, 10:35

......
Nie używam Adobe Audition, ale zdecydowanie spróbowałbym zrobić mp3 w rozdzielczości 48kHz....

Nie ma to najmniejszego sensu.

Różnica po zgraniu do mp3 powyżej 128 kbps na kanał powinna być marginalna w ględem wersji wav. Problemem może być sposób kompresji lub niewłaściwy tor odtwarzania.

k_skinny

Post autor: k_skinny » wtorek 10 gru 2013, 21:59

.........

Nie ma to najmniejszego sensu.

Różnica po zgraniu do mp3 powyżej 128 kbps na kanał powinna być marginalna w ględem wersji wav. Problemem może być sposób kompresji lub niewłaściwy tor odtwarzania. ...

Dźwięk strasznie mulił jak zapisałem kawałek tylko po miksie od razu do MP3. Wiadomo, żę powinienem zapisać w WAV.

Jak będą jeszcze jakieś problemy to będę pisał.

ODPOWIEDZ