...
Takze Michale to moje poczatki , i ze tak powiem powoli nabieram doswiadczenia ....
OK. Jako jeden mikrofon zbierający wszystko, RODE NT1-A, mikrofon stojący raczej po jasnej stronie mocy powinien ci przypasować. Osobiście nie miałem z nim kontaktu, ale skoro piszą, że jest jaśniejszy od NT1, który zapamiętałem jako bardzo powściągliwy i neutralny to do akustyka i wokalu powinien być ok.
Moje propozycje szły w kierunku pary mikrofonów (jeden do wokalu, drugi do gitary). SM7 jest droższy, dlatego pisałem, że musiałbyś się wstrzymać i jeszcze pooszczędzać, ale Oktava? W Thomannie 127.29 GBP skoro już w funtach rozmawiamy.
...
Michale ale chyb ata oktawa to dla koneserów i wirtuozów gry na instrumentach, nie wokalu + akordeon czy wokal + gitara ? Ja tworzę swoje własne autorskie piosenki , typu poetyckie lub pod folk podchodzące. Nie wiem moze kiedyś ale na razie zależało by mi na mikrofonie bardziej uniwersalnym tym razem pojemnosciowym. Mam już kilka dynamików choć najlepszy z nich to shur beta 57a na obecną chwilę jest.
Po prostu jeśli masz jeszcze jakieś propozycje ale tańsze niz Rode NT1 A, chętnie wezmę pod uwagę .
Co do drozszych , na pewno będę miał Twoje sugestie w pamięci za jakiś czas.
Zerknij proszę tutaj , o nawet chyba ten Rode jest tańszy , czy mi się zdaje