Perkusja VST
Czy jest jakiś dobrze brzmiący automat perkusyjny VST?
Pracuję na Cubasis VST4.0 i obecny tam LM-9 nadaje się co najwyżej do house lub techno (nawet tego nie jestem pewien). Ja potrzebuję czegoś co zabrzmi podobnie do akustycznego zestawu perkusyjnego (muzyka: pop, rock).
Pracuję na Cubasis VST4.0 i obecny tam LM-9 nadaje się co najwyżej do house lub techno (nawet tego nie jestem pewien). Ja potrzebuję czegoś co zabrzmi podobnie do akustycznego zestawu perkusyjnego (muzyka: pop, rock).
Zespół "Ósmy Dzień"; mp3: www.radio.bialystok.pl/przebojem2004.htm
Re: Perkusja VST
...Czy jest jakiś dobrze brzmiący automat perkusyjny VST?
Pracuję na Cubasis VST4.0 i obecny tam LM-9 nadaje się co najwyżej do house lub techno (nawet tego nie jestem pewien). Ja potrzebuję czegoś co zabrzmi podobnie do akustycznego zestawu perkusyjnego (muzyka: pop, rock)....
Bardzo dobra wtyczka VST to Battery , jest to sampler perkusyjny i kosztuje około 700zł. ale jest rewelacyjny polecam.
Pracuję na Cubasis VST4.0 i obecny tam LM-9 nadaje się co najwyżej do house lub techno (nawet tego nie jestem pewien). Ja potrzebuję czegoś co zabrzmi podobnie do akustycznego zestawu perkusyjnego (muzyka: pop, rock)....
Bardzo dobra wtyczka VST to Battery , jest to sampler perkusyjny i kosztuje około 700zł. ale jest rewelacyjny polecam.
Muzyk -amator,początki w home recording`u.
Podpisuję się pod Battery - to świetny sampler (nie tylko perkusyjny) ... i kupując go dostajesz zestaw sampli do wielu rodzajów muzyki. Jeżeli masz jakieś pytania dot. battery - to postaram się odpowiedzieć (mam ten sampler razem z zestawem Studio drums).
Inna opcja to DR008 firmy fxpansion - jego zaletą jest to że jest to nie tylko sampler ale również syntezator perkusyjny
Inna opcja to DR008 firmy fxpansion - jego zaletą jest to że jest to nie tylko sampler ale również syntezator perkusyjny

Warszawa - 'home' studio
...Podpisuję się pod Battery - to świetny sampler (nie tylko perkusyjny) ... i kupując go dostajesz zestaw sampli do wielu rodzajów muzyki. Jeżeli masz jakieś pytania dot. battery - to postaram się odpowiedzieć (mam ten sampler razem z zestawem Studio drums).
...
zdecydowanie polecam DR-008!!! Ściągnij sobie demo (to duże, 50 MB) - w zestawie jest 128 MB zestaw Acoustic, który bije wszystko co znam.
poczytaj test tutaj
Jest wprawdzie coś, co lepiej brzmi - BFD (poczytaj tutaj test), ale ten to ma takie wymagania, że strach się bać. Poza tym jeszcze nie działa stabilnie
Pozdro
Groover

zdecydowanie polecam DR-008!!! Ściągnij sobie demo (to duże, 50 MB) - w zestawie jest 128 MB zestaw Acoustic, który bije wszystko co znam.
poczytaj test tutaj
Jest wprawdzie coś, co lepiej brzmi - BFD (poczytaj tutaj test), ale ten to ma takie wymagania, że strach się bać. Poza tym jeszcze nie działa stabilnie
Pozdro
Groover
nowe portale:
www.PortalStudyjny.pl, www.PortalKlawiszowy.pl, www.PortalGitarowy.pl
Ja proponuje freeware'owy Machine II. Czyta on próbki .wav. A na stronie producenta są też gotowe banki podzielone gatunkowo.
Mi sie bardzo podobają próbki rockowe.
http://www.webmassiva.com/machine/
Pozdrawiam i Wesołych Świąt!!!
Mi sie bardzo podobają próbki rockowe.
http://www.webmassiva.com/machine/
Pozdrawiam i Wesołych Świąt!!!

Mam 23 lata.Jestem studentem Elektroniki i Telekomunikacji na wydziale Elektroniki Politechniki Wrocławskiej.W tym roku zaczynam specjalizację inżynieria dźwięku. Interesuje się: akustyką, elektroakustyką, muzyką, grafiką, elektroniką.
...Podpisuję się pod Battery - to świetny sampler (nie tylko perkusyjny) ... i kupując go dostajesz zestaw sampli do wielu rodzajów muzyki. Jeżeli masz jakieś pytania dot. battery - to postaram się odpowiedzieć (mam ten sampler razem z zestawem Studio drums).
...
O co chodzi z tym Battery? Czy on działa od razu czy też będę musiał ładować w niego jakieś sample? (raczej nie chciałbym)
Widziałem też ostatnio cenę w AudioFactory 250zł. A może się mylę?

O co chodzi z tym Battery? Czy on działa od razu czy też będę musiał ładować w niego jakieś sample? (raczej nie chciałbym)
Widziałem też ostatnio cenę w AudioFactory 250zł. A może się mylę?
Zespół "Ósmy Dzień"; mp3: www.radio.bialystok.pl/przebojem2004.htm
...
miałem przykrą niespodziankę z fx pansion, pod Nuendo, jak go zapiąłem wy laczył mi się program i kuniec, niestety to była 5 i tego już nie supportują, a tu na forum nikt nie chciał mi podpowiedzieć co mogło być przyczyną, tylko weszli na temat, że mam pirackie Nuendo (a nie mam).

miałem przykrą niespodziankę z fx pansion, pod Nuendo, jak go zapiąłem wy laczył mi się program i kuniec, niestety to była 5 i tego już nie supportują, a tu na forum nikt nie chciał mi podpowiedzieć co mogło być przyczyną, tylko weszli na temat, że mam pirackie Nuendo (a nie mam).
www.surogat.pl
...Inna opcja to DR008 firmy fxpansion - jego zaletą jest to że jest to nie tylko sampler ale również syntezator perkusyjny
...
miałem przykrą niespodziankę z fx pansion, pod Nuendo, jak go zapiąłem wy laczył mi się program i kuniec, niestety to była 5 i tego już nie supportują, a tu na forum nikt nie chciał mi podpowiedzieć co mogło być przyczyną, tylko weszli na temat, że mam pirackie Nuendo (a nie mam)....
Nuendo v.2??? Był wątek na ten temat. Mi pod Cubase 1.06 nigdy nie zdarzyła się zwiecha. A używam DR-008 od kwietnia tego roku.
Pozdro
Groover

miałem przykrą niespodziankę z fx pansion, pod Nuendo, jak go zapiąłem wy laczył mi się program i kuniec, niestety to była 5 i tego już nie supportują, a tu na forum nikt nie chciał mi podpowiedzieć co mogło być przyczyną, tylko weszli na temat, że mam pirackie Nuendo (a nie mam)....
Nuendo v.2??? Był wątek na ten temat. Mi pod Cubase 1.06 nigdy nie zdarzyła się zwiecha. A używam DR-008 od kwietnia tego roku.
Pozdro
Groover
nowe portale:
Quote: |
|
Battery to wtyczka VST - sampler perkusyjny - więc owszem trzeba do niego ładować sample. Bogaty zestaw sampli dostajesz kupując battery. Można oczywiście dokupić dodatkowe zestawy lub wczytywać sample innych producentów.
Jeżeli w sekwencerze używasz Battery z wczytanym bankiem to informacja ta jest zapamiętywana w projekcie - czyli otwierając projekt sample są automatycznie, ponownie ładowane do pamięci.
Warszawa - 'home' studio
Pozdro
Groover
...
Nuendo 1.5.3, Może by tak zupgradować? Czy 2 jest dużo lepsza, czy nie ma co sobie zawracać głowy?
Pozdro
Groover
...
Nuendo 1.5.3, Może by tak zupgradować? Czy 2 jest dużo lepsza, czy nie ma co sobie zawracać głowy?
www.surogat.pl