...
PRESONUS 16.4.2 załatwi sprawę podłączenia i nagrywania wszystkich instrumentów naraz ale tylko audio.
Do sterowania MIDI i CV potrzebne są osobne klocki patrz post wyżej.
Wszystko zależy od sposobu pracy. Są dwie opcje.
1 Nagrywasz najpierw zdarzenia MIDI i po edycji, dopieszczeniu zapisu odtwarzasz i jednocześnie nagrywasz ale już audio.
2 nagrywasz odrazu jako audio, lecz tu trzeba umieć grać bezbłędnie.
Do opcji 2 wystarczy sam mikser, do opcji 1 mikser + interfejs MIDI i jakies konwertery do CV.
...
Myślę że opcja z rejestrają zdarzeń midi czyli jak rozumiem ukladanie klocków w sekwencerze będzie bezpieczniejszą formą.... potem tylko dopieszczenie w mikserze i powinno być ok...
Powstaje tylko pytanie.. Jak prawidłowo połączyć mój sprzęt z sekwencerem??? zakładam jednak że sekwencerem będzie komputer a konkretnie reaper... Słyszałem rózne propozycje , miedzy innymi to aby wszystko połączyć szeregowo. Zapala mi się jednak od razu lampka.. co z latencją???? czesciowo moj sprzet jest z lat 80-tych i mam obawy... Co z synchronizacją sprzetu???
Prosiłbym osoby obeznane w temacie o propozycje odpowiedniego połączenia sprzętu w całość.
Będe naprawde wdzięczny za propozycje najlepiej z uwzglednieniem sprzetu ( np. interfejsu ) który mialby tutaj zastosowanie...
Pozdrawiam wszystkich luzi dobrej woli;-)
Jacek