Witam, dzięki za pomoc. Sprawiłem sobie Nexusa i kilka rozszerzeń - to naprawdę świetne narzędzie. Ubawiłem się czytając kilka postów, że ktoś w ogóle może się obrazić za stwierdzienie że muza taneczna jest plastikowa :) Chodziło mi o to, że generalnie jest robiona na vst, z akustycznych brzmień czasem tylko coś co przypomina fortepian, albo dziwną gitarę, kwantyzacja i auto tune na wokalu :) Zresztą czy plastik to coś złego ?? To raczej znak naszych czasów... wyobrażacie sobie drewniany telefon komórkowy ?? Muza też się zmienia - wykorzystuje wszystko co daje elektronika i komputery. Nie jestem fanem disco polo ale robimy taki projekt na zamówienie i jest przy tym sporo zabawy. Posłuchajcie sobie tak obiektywnie kilku nowych produkcji tegoż nurtu, pomijając wokalistów i ich próby śpiewania oraz grafomańskie teksty, na pewno znajdziecie coś co brzmi nieźle i stwierdzicie, że te aranże robią ludzie, którzy wiedzą co sie w nowej muzyce dzieje. Tak jest bo "artysta" z jakiegoś wygwizdowa nie ma pojęcia o graniu w ogóle, a że śpiewa przy goleniu, to chce zrobić karię jak "ona tańczy dla mnie" :) no i zleca produkję komuś, kto z tego żyje... A tu widzę święte oburzenie bo polo disco napisałem :) Panowie, dorośnijcie trochę. Muza jest dobra albo do dooopy, a że ktoś kiedyś użył jakichś nazw jak techno, pop, rock, jazz, italo disco itp i teraz one funkcjonują jak worki do których się wszystko wrzuca to naprawdę jest mało ważne :) tyle w temacie
Pozdrawiam