Korg MS20 mini

Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
Arx
Korg MS20 mini

Post autor: Arx » wtorek 03 wrz 2013, 20:00

Witam mam pytanie do tych którzy mają lub testowali... Dzisiaj byłem w pewnym sklepie przetestować ten model moje pytanie bierze się z tego że nigdy wcześniej nie miałem z takim analogiem kontaku i podczas testów pojawiła się interesująca rzecz. Przy takich ustawieniach: żadnego paczowania kabami, obydwa oscylatory na mikserze czyli vco 1 i 2 level ściszone całkowicie, jedyne co podkręcone to envelope generator2  decay i sustain uderzam w klawisz i wydobywa się naprawde duży szum dodając do tego sygnał vco 1 na mikserze sygnały się miksują ale ten szum jest nad wyraz (dla mnie ) słyszalny można powiedzieć że jest z podobną głośnością, i pytanie brzmi (heheheh ) czy to normalne??? ten szum jest oczywiście z większą amplitudą w momencie rozkręcania master level wiem że envelope generator 2 bez paczowania jest na twardo przypisany do sterowania vltage controlled amplifer ale czy szum wzmacniacza sterowanego obwiednią powinien być taki? czy wogle powinien być? oczywiście moje przyzwyczajenie z wtyczek mówi że nie ma tam żadnego szumu hehehhe proszę o odpowiedź...

Drexciyan

Re: Korg MS20 mini

Post autor: Drexciyan » czwartek 05 wrz 2013, 01:12

ODPOWIEDZ