Kawai K4

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Awatar użytkownika
Tex
Kawai K4

Post autor: Tex » piątek 24 paź 2003, 14:18

witam wszystkich! Wie ktos moze gdzie mógłbym naprawić kawai k4??? padł mi wyświetlacz i nic nie można zrobić........ z góry dziękuje za wszelkie informacje :))) pozdrawiam !!!

Awatar użytkownika
Jackart

Re: Kawai K4

Post autor: Jackart » piątek 24 paź 2003, 14:34

...witam wszystkich! Wie ktos moze gdzie mógłbym naprawić kawai k4??? padł mi wyświetlacz i nic nie można zrobić........ z góry dziękuje za wszelkie informacje :))) pozdrawiam !!!...

Mnie tez by się przydała informacja na ten temat - Jakiś czas temu moja kobieta zahaczyła o przewody i klawiatura spadła na ziemi i moja klawiatura sterująca MIDI - a jest nia Kawai Spectra KC10 spadła na Ziemię łamiąc przy okazji klawisz. Wprawdzie dało sie to skleić ale paskudnie wygląda

Awatar użytkownika
Jackart

Post autor: Jackart » piątek 24 paź 2003, 14:42

...chyba jestem przemęczony bo w tym kontekście "ziemia" powinna być z małej litery. Purystów jezykowych przepraszam.

Awatar użytkownika
JankoMuzykant
Kontakt:

Post autor: JankoMuzykant » czwartek 18 gru 2003, 20:17

Trochę czasu juz minęło ale zaglądam tu zrzadka a odpowiedzi nie ma.

Prawdopodobnie w K4 masz typowy wyświetlacz LCD z matrycą 5x7 - 2 wiersze po 40 znaków. Tegpo typu wyswietlacze są bardzo popularne, dostępne w sklepach z elektroniką w cenie 40 - 100 zł. Najlepiej wykręć uszkodzony, pokaż w sklepie to Ci coś dobiorą.

Czasem zamienione są miejscami nóżki 1 i 2 a tam znajduje się zasilanie - należy to sprawdzić (aczkolwiek poyłkę powinien wyświetlacz przeżyć).
Pozdrawia Adam (przypadkiadama.com)

ODPOWIEDZ