Witam,
mam już 4 urządzenia, które mógłbym podłączyć przez SPDIF. Mam też RME HDSP 9632. Czy jest jakiś w miarę tani sposób, żeby zwiększyć ilość portów SPDIF i żeby można korzystać z nich w Cubase jednocześnie?
Pozdrawiam
Witam,
mam już 4 urządzenia, które mógłbym podłączyć przez SPDIF. Mam też RME HDSP 9632. Czy jest jakiś w miarę tani sposób, żeby zwiększyć ilość portów SPDIF i żeby można korzystać z nich w Cubase jednocześnie?
Pozdrawiam
chodzi Ci o toslink? (tez spdif a inny konektor) :)
W sumie z tego co widać to najlepiej dokupić 9652.O ile wiem kilka kart RME ze soba może działac i ładnie sie synchronizują - ale nigdy nie testowałem takiej opcji
W przypadku spdif coaxial pozostaje hdsp aes-32 plus dopasowanie spdif do aes/ebu
...
W przypadku spdif coaxial pozostaje hdsp aes-32 plus dopasowanie spdif do aes/ebu...
No chyba to jedyna sensowna możliwość. Moje urządzenia mają SPDIF coaxialne... Czyli przejście XLR->CHINCH albo DB25 i wielopar na RCA
Czy te urządzenia nie posiadają żadnych analogowych rozwiązań? np XLR?
W sumie to dziwne, najlepiej było by poprzez ADAT i konwerter wypuścić kanały 8 in/out, natomiast jeśli tylko coaxialne to chyba to nie wchodzi w gre..chociaż to było by dziwne..a kwestia jednoczesnego działania to już odpowiednie ustawienia w HDSP Mixerze.
...
Czy te urządzenia nie posiadają żadnych analogowych rozwiązań? np XLR?
W sumie to dziwne, najlepiej było by poprzez ADAT i konwerter wypuścić kanały 8 in/out, natomiast jeśli tylko coaxialne to chyba to nie wchodzi w gre..chociaż to było by dziwne..a kwestia jednoczesnego działania to już odpowiednie ustawienia w HDSP Mixerze....
Oczywiście urządzenia posiadają złącza analogowe. Jednak jak robię mix w komputerze to wolałbym skorzystać z dobrodziejstw techniki cyfrowej. Po co niepotrzebna konwersja, ustawianie poziomów... :)
Wiem, jestem wygodny. Karta RME AES jest fajna, ale tanie rozwiązanie to nie jest.
Niestety jedyne sensowne wyjście - i w sumie jedno z najtańszych :)
Czy ktoś wie czy da się połączyć HDSP 9632 i AES32, żeby razem działały w Cubase? Nie chcę rezygnować znowu z Adatu :) Ciekawe jak działają studia z dużą ilością urządzeń zewnętrznych i jakich kart/ interfejsów korzystają...