wykorzystanie miksera xone 4d przy sofcie

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
neurohormon
wykorzystanie miksera xone 4d przy sofcie

Post autor: neurohormon » sobota 13 lip 2013, 08:30

Witam, nurtuje mnie jedna rzecz. Posiadam Allena Xone 4d + Akai EIE Pro + Abletona 9. Abletona znam jak własną kieszeń ale Xonego ani trochę, mam go dopiero drugi dzień

Jedyne połączenie jakie ma to USB z lapkiem, oglądałem mnóstwo filmików na których osoby działające tylko na abletonie wykorzystują również efekty audio miksera, nie tylko jako kontroler. No własnie tylko jak to zrobić aby dźwięk "przechodził" przez ten analogowy mikser xonego? Jak też to później połączyć z Akai?
Będę wdzięczny i postawię dobrą kasetę :) 

Zbynia

Re: wykorzystanie miksera xone 4d przy sofcie

Post autor: Zbynia » sobota 13 lip 2013, 23:13

Wyjścia z karty są - gdzie są wejścia do karty miksera?

puszczasz sygnał z wyjści karty na wejscie efektu miksera a z wyjścia efektu miksera do karty

banał

namierz tylko wsszystkie wejscia i wyjscia karty oraz miksera i sprawdź czy programowo takiego routingu nie da sie ustawić (w panelu karty o ile jakis jest)

Awatar użytkownika
a
Kontakt:

Re: wykorzystanie miksera xone 4d przy sofcie

Post autor: a » niedziela 14 lip 2013, 16:22

No własnie tylko jak to zrobić aby dźwięk "przechodził" przez ten analogowy mikser xonego? Jak też to później połączyć z Akai? Będę wdzięczny i postawię dobrą kasetę :) ... 

Olej Akai. Przecież Xone:4D ma interfejs audio 500x lepszy niż EiE Pro. i zabija dynamiką. Przez USB idą bodajże 2 kanały In/Out.

Komputer podłącz do Xone przez USB. W Live ustaw go jako interfejs.

Kiedyś na stronie A&H były mapy dla programów. Teraz zniknęły, więc trzeba poszukać.

http://www.superstereo.pl

ODPOWIEDZ