Zacne biblioteki bebnów:
1. Ocean Way Drums - "bigger than life" - piękne, mocne brzmienie garów, bywa problematyczne z powodu ucięcia wybrzmienia pomieszczenia Room 1. Nie zmienia to jednak faktu, że werble z tej biblioteki to mistrzostwo, znajdziesz w dobrej cenie na esoundz.
2. Abbey Road 70s drums - świetna biblioteka ze względu na blachy, bardzó gładkie.
3. Drum Masters 2 - potęzna biblioteka (i w sumie całkiem niedroga, tez do kupienia na esoundz) rockowych bębnów, bardzo elastyczna w tweakowaniu, da radę z wieloma stylami muzycznymi, mój obecny faworyt
4. Steven Slate Drums - świetna biblioteka, ale używam głównie brzmień stopy - i to tych jeszcze z wersji 3.5, przeprocesowanych trochę, bo mają najwiekszy "wykop".
Addictive mnie nie przekonał, Superior jest jakoś płaski, miałem styczność też z Platinum Samples BFD - i choć niektóre zestawy brzmia świetnie, to jednak problemem był "karabin maszynowy" na werblu, co mnie dziwi tym bardziej, że te biblioteki chwalą się największą liczbą warstw na brzmienie.
Jeszcze zasadzam się na Epik Drums, ale na to mnie stać może będzie po wakacjach... i faktycznie - dema Steven Slate CLA też brzmią rewelacyjnie.