Problem z Focusrite Scarlett 2i2

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Awatar użytkownika
matiz
Kontakt:
Re: Problem z Focusrite Scarlett 2i2

Post autor: matiz » wtorek 06 lis 2012, 16:07

...
...
Mam w takim razie jeszcze jedno pytanie odnośnie tej karty i stereo klawisza. Czy jeśli nie nagrywam i nie jestem przełączony na direct monitor, a instrument mam podłączony do wejść line 1 i 2, to sygnał wyjściowy też jest mono, czy wtedy słyszę normalnie stereo ?... 

Nagrywasz czy nie, słuchasz "przez bufor" interfejsu, czyli słyszysz stereo, za to z opóźnieniem
...

Dzięki. Czyli najlepiej dołożyć 200zł i kupić focusrite scarlett 2i4 lub taniej o ok. 150zł używane np. emu 0404 USB?

...

Zależy od priorytetów. Jak pisałem, jak coś chcesz mieć, musisz za to zapłacić

[addsig]

Awatar użytkownika
mytnik

Post autor: mytnik » środa 07 lis 2012, 12:04

Zależy od priorytetów. Jak pisałem, jak coś chcesz mieć, musisz za to zapłacić
...

Dla mnie priorytetem było zwiększenie miejsca na biurku i pozbycie sie miksera dlatego wybrałem 2i2 ponieważ tylko ona w tym przedziale cenowym i o takiej jakości posiadała niezależna regulację głośności dla słuchawek i monitorów

pozdr

drummer

Awatar użytkownika
djpizmak

Post autor: djpizmak » wtorek 21 maja 2013, 15:43

Podłącze się do tematu.

Czy z tego Scarlet 2i2 po podłączeniu do komputera mogą korzystać dwa programy jednocześnie?

Chodzi mi o to że jeden program transmituje dźwięk ze Scarleta przy pomocy Shuotcasta a drugi program w tym samym czasie nagrywa to co transmituje Scarlet?

Ew. jeśli nie to czy można zrobić taki myk, że narzedzie do transmisji shoutcast będzie korzystał ze sterowników WDM a nagrywający (Adobe Audition) ze sterowników ASIO - i wszystko musi się odbywać w jednym czasie.

Będę bardzo wdzięczny za pomoc. Zastanawiam się nad kupnem tego urządzenia i muszę wiedzieć, czy takie wykorzystane będzie możliwe ;)

ODPOWIEDZ