Sensowne oprogramowanie na Ipada

Jeśli masz problem z konkretnym programem, to tu jest miejsce, aby go roztrząsać.
Zbynia
Re: Sensowne oprogramowanie na Ipada

Post autor: Zbynia » środa 15 maja 2013, 19:17

Super...zresztą widziałem czytniki kart do ipada - ciekawe jak z działaniem...

no ale karte traktuje tylko jako rozszerzenie miejsca - w telefeonie i aparacie nie wyciągnąłem praktycznie ani razu (tylko po to by zmienic na większą) a jak wiadomo w ipadach miejsca sporo

szkoda tylko mi tego hdmi i irdy bo chcialbym miec urzadzenie uniwersalne

soft wiem przegladałem - oj jest w czym wybierać - i to w czyms co się do czegos nadaje a nie popierdułach

perfektsound

Post autor: perfektsound » czwartek 16 maja 2013, 08:59

...Super...zresztą widziałem czytniki kart do ipada - ciekawe jak z działaniem...
no ale karte traktuje tylko jako rozszerzenie miejsca - w telefeonie i aparacie nie wyciągnąłem praktycznie ani razu (tylko po to by zmienic na większą) a jak wiadomo w ipadach miejsca sporo

szkoda tylko mi tego hdmi i irdy bo chcialbym miec urzadzenie uniwersalne

soft wiem przegladałem - oj jest w czym wybierać - i to w czyms co się do czegos nadaje a nie popierdułach...

O ile pamiętam, czytnik czyta tylko zdjęcia.
HDMI - masz coś takiego: http://www.ispot.pl/Apple_Digital_AV__adapter_HDMI_dla_iPadiPhoneiPod_nowa_wersja_p40326.html

Soft jest konkretny.
Alternatywna muzyka elektorniczna.

kaziorkaski

Post autor: kaziorkaski » piątek 17 maja 2013, 12:08

Mi do sterowania zewnętrznymi modułami wystarcza Intua Beatmaker, nie tylko wysyła nuty midi ale też zdarzenia cc, krzywe automatyzacji itp....

A powiedz, jak ustawić, żeby można było mieć normalną sesję z 16 kanałami MIDI w Inuta Beatmaker? (nawiasem spytam czy Beatmaker, czy Beamaker2??) Z zapisem, jakie brzmienie, z jakiego banku na zewnętrznym module. Chodzi o to, żeby potem tylko odpalić projekt w takim programiku na iPadzie i od razu mieć skonfigurowny moduł pod ten projekt, czyli żeby wysłał odpowiednie komunikaty automatycznie.

Pozdrawiam.

www.muzyka-pomojemu.blogspot.com

perfektsound

Post autor: perfektsound » piątek 17 maja 2013, 17:27

A powiedz, jak ustawić, żeby można było mieć normalną sesję z 16 kanałami MIDI w Inuta Beatmaker? (nawiasem spytam czy Beatmaker, czy Beamaker2??) Z zapisem, jakie brzmienie, z jakiego banku na zewnętrznym module. Chodzi o to, żeby potem tylko odpalić projekt w takim programiku na iPadzie i od razu mieć skonfigurowny moduł pod ten projekt, czyli żeby wysłał odpowiednie komunikaty automatycznie.

Pozdrawiam.
...

Beatmaker 2 to aktualna wersja. Ustawiasz normalnie, tworzysz 16 ścieżek klawiszowych, dla kazdej potem zaznaczasz kolejny kanał midi. Brzemienia ustawiasz już sobie w swoim syntezatorze, tutaj iPad nie ma nic do rzeczy. To się nei różni niczym od sekwencji z komputera.

Alternatywna muzyka elektorniczna.

ODPOWIEDZ