Sensowne oprogramowanie na Ipada

Jeśli masz problem z konkretnym programem, to tu jest miejsce, aby go roztrząsać.
Andyeis
Re: Sensowne oprogramowanie na Ipada

Post autor: Andyeis » środa 19 wrz 2012, 22:21

A ja odkładam na lodówkę od apple To dopiero będzie granie

Zbynia

Post autor: Zbynia » piątek 21 wrz 2012, 01:13

a ja myślałem że sprzęt na androidzie jednak zacznie się rozwijać....ale jest to samo co na linuksie - bieda chociaż w przypadku tego drugiego jednak coś jest

i tak szybko pozbyłem się tabletu bo ramka na zdjęcia z możliwością przeglądania netu grania i sciągania kilogramów spamu jednak nie jest mi potrzebna

niestety ipad zbyt drogi - poczekam na sprzet z win8

kaziorkaski

Post autor: kaziorkaski » wtorek 14 maja 2013, 18:57

Szukam dobrego sequencera MIDI dla iPada. Programu który dawałby radę zarządzać zewnętrznym modułem brzmieniowym, a nie działał tylko na bazie własnych brzmień, bo o takie to dość łatwo ;) Przydałby się taki Cubase dla iPad....
 Pozdrawiam.

www.muzyka-pomojemu.blogspot.com

perfektsound

Post autor: perfektsound » wtorek 14 maja 2013, 20:39

Przydałby się taki Cubase dla iPad....
 Pozdrawiam.
...

Jest wersja na iPada:

http://www.steinberg.net/en/products/ios_apps/cubasis.html

Mi do sterowania zewnętrznymi modułami wystarcza Intua Beatmaker, nie tylko wysyła nuty midi ale też zdarzenia cc, krzywe automatyzacji itp.

Alternatywna muzyka elektorniczna.

Zbynia

Post autor: Zbynia » wtorek 14 maja 2013, 20:56

troszke offtop ale dorwałem ostatnio flstudio mobile na androida (mozliwości ma słabe - nie nagrywa dźwięków i swoich sampli nie udało mi sie wrzucić) i bardzo się zawiodłem

nie tyle na fl studio co na androidzie

latencja jest przepotężna - 50ms to mało

sprawdziłem na 3  telefonach zeby nie było - xperia s samsung gsIII i starszy tablet samsunga

nie uzywalne

jak ta kwestia(dotyk - wyzwalanie nut itp) wygląda na ipadzie?słyszałem że doskonale ale filmiki przeklamują

perfektsound

Post autor: perfektsound » wtorek 14 maja 2013, 22:59

jak ta kwestia(dotyk - wyzwalanie nut itp) wygląda na ipadzie?słyszałem że doskonale ale filmiki przeklamują...

Nie wiem czy przekłamują - po co mieliby to robić? Ja w każdym razie nie zanotowałem uciążliwej latencji, a uzywałem iPada m.in do grania przez wifi, bez kabla na padach Reasona (Kong). To samo z syntezatorami na iPadzie. 

Tutaj jest dyskusja o latencji:

http://www.kvraudio.com/forum/viewtopic.php?t=359724

Od siebie dodam, że wpływ mogą mieć aplikacje chodzące w tle. Na przykład do świetnego syntezatora Arturia iMini muszę w iPadzie2 wyłączyć wszelkie inne niemuzyczne pierdoły w tle. 

Zbynia

Post autor: Zbynia » środa 15 maja 2013, 11:58

Wiesz chodzi o synchro obrazu z dźwiekiem w przypadku filmów na youtube które jest dość słabe niestety

Jednak skoro grałeś i to w dodatku przez wifi które ma swoje całkiem nie małe opóźnienie i było ok no to jestem pozytywnie zaskoczony.Co do arturii to wiesz - problem wydajności raczej tu daje znać

W przypadku androida jeden ze sprzętów był całkiem goły - golusieńki andek 4.1 - problemu z wydajnością nie ma ale z latencją ekran-program problem jest olbrzymi

Szukam czegoś uniwersalnego i za ipadem przemawia soft którego próżno szukać na androida z kolei za tym drugim choćby xbmc (w fazie alfa) hdmi karty pamięci i parę innych rzeczy jednak bida z softem i coraz mniej tabletów ma gps a z kolei żaden nie ma IRDA

Troszkę i tak źle i tak nie dobrze

Awatar użytkownika
Marc.The.Drummer
Kontakt:

Post autor: Marc.The.Drummer » środa 15 maja 2013, 15:23

Intua Beatmaker 2 - Polecam. Zreszta chyba nic lepszego nie ma :)

http://dirtydrumzstudio.blogspot.com/

kaziorkaski

Post autor: kaziorkaski » środa 15 maja 2013, 15:47

Jest wersja na iPada:

http://www.steinberg.net/en/products/ios_apps/cubasis.html

Mi do sterowania zewnętrznymi modułami wystarcza Intua Beatmaker, nie tylko wysyła nuty midi ale też zdarzenia cc, krzywe automatyzacji itp....

Rewelacyjnie! Dzięki serdeczne

www.muzyka-pomojemu.blogspot.com

perfektsound

Post autor: perfektsound » środa 15 maja 2013, 16:57

...Jednak skoro grałeś i to w dodatku przez wifi które ma swoje całkiem nie małe opóźnienie i było ok no to jestem pozytywnie zaskoczony.Co do arturii to wiesz - problem wydajności raczej tu daje znać
W przypadku androida jeden ze sprzętów był całkiem goły - golusieńki andek 4.1 - problemu z wydajnością nie ma ale z latencją ekran-program problem jest olbrzymi
Szukam czegoś uniwersalnego i za ipadem przemawia soft którego próżno szukać na androida z kolei za tym drugim choćby xbmc (w fazie alfa) hdmi karty pamięci i parę innych rzeczy jednak bida z softem i coraz mniej tabletów ma gps a z kolei żaden nie ma IRDA
Troszkę i tak źle i tak nie dobrze...

Nic nie jest w stanie pobić iPada w tej chwili (tablety muzyczne). Jest soft muzyczny, jest też wszelki osprzęt - karty audio, midi, klawiatury, miksery, statywy itp.
Co do braku kart pamięci - i pewnie gniazda usb - też na początku byłem przerażony brakiem tychże, ale okazało się, że nie są mi specjalnie potrzebne. I tak 99% czasu spędzam w zasięgu wifi (dom, praca, jakaś knajpa) albo dzielę internet z telefonu, wszelkie dane mam w chmurze. Programy mam tak poustawiane, czy to muzyczne czy typu office, że operują plikami w chmurze (przynajmniej zawsze mam aktualną wersję pliku ;)).

ODPOWIEDZ