A ja odkładam na lodówkę od apple To dopiero będzie granie

a ja myślałem że sprzęt na androidzie jednak zacznie się rozwijać....ale jest to samo co na linuksie - bieda chociaż w przypadku tego drugiego jednak coś jest
i tak szybko pozbyłem się tabletu bo ramka na zdjęcia z możliwością przeglądania netu grania i sciągania kilogramów spamu jednak nie jest mi potrzebna
niestety ipad zbyt drogi - poczekam na sprzet z win8
Szukam dobrego sequencera MIDI dla iPada. Programu który dawałby radę zarządzać zewnętrznym modułem brzmieniowym, a nie działał tylko na bazie własnych brzmień, bo o takie to dość łatwo ;) Przydałby się taki Cubase dla iPad....
Pozdrawiam.
Przydałby się taki Cubase dla iPad....
Pozdrawiam. ...
Jest wersja na iPada:
http://www.steinberg.net/en/products/ios_apps/cubasis.html
Mi do sterowania zewnętrznymi modułami wystarcza Intua Beatmaker, nie tylko wysyła nuty midi ale też zdarzenia cc, krzywe automatyzacji itp.
troszke offtop ale dorwałem ostatnio flstudio mobile na androida (mozliwości ma słabe - nie nagrywa dźwięków i swoich sampli nie udało mi sie wrzucić) i bardzo się zawiodłem
nie tyle na fl studio co na androidzie
latencja jest przepotężna - 50ms to mało
sprawdziłem na 3 telefonach zeby nie było - xperia s samsung gsIII i starszy tablet samsunga
nie uzywalne
jak ta kwestia(dotyk - wyzwalanie nut itp) wygląda na ipadzie?słyszałem że doskonale ale filmiki przeklamują
jak ta kwestia(dotyk - wyzwalanie nut itp) wygląda na ipadzie?słyszałem że doskonale ale filmiki przeklamują...
Nie wiem czy przekłamują - po co mieliby to robić? Ja w każdym razie nie zanotowałem uciążliwej latencji, a uzywałem iPada m.in do grania przez wifi, bez kabla na padach Reasona (Kong). To samo z syntezatorami na iPadzie.
Tutaj jest dyskusja o latencji:
http://www.kvraudio.com/forum/viewtopic.php?t=359724
Od siebie dodam, że wpływ mogą mieć aplikacje chodzące w tle. Na przykład do świetnego syntezatora Arturia iMini muszę w iPadzie2 wyłączyć wszelkie inne niemuzyczne pierdoły w tle.
Wiesz chodzi o synchro obrazu z dźwiekiem w przypadku filmów na youtube które jest dość słabe niestety
Jednak skoro grałeś i to w dodatku przez wifi które ma swoje całkiem nie małe opóźnienie i było ok no to jestem pozytywnie zaskoczony.Co do arturii to wiesz - problem wydajności raczej tu daje znać
W przypadku androida jeden ze sprzętów był całkiem goły - golusieńki andek 4.1 - problemu z wydajnością nie ma ale z latencją ekran-program problem jest olbrzymi
Szukam czegoś uniwersalnego i za ipadem przemawia soft którego próżno szukać na androida z kolei za tym drugim choćby xbmc (w fazie alfa) hdmi karty pamięci i parę innych rzeczy jednak bida z softem i coraz mniej tabletów ma gps a z kolei żaden nie ma IRDA
Troszkę i tak źle i tak nie dobrze
Intua Beatmaker 2 - Polecam. Zreszta chyba nic lepszego nie ma :)
Jest wersja na iPada:
http://www.steinberg.net/en/products/ios_apps/cubasis.html
Mi do sterowania zewnętrznymi modułami wystarcza Intua Beatmaker, nie tylko wysyła nuty midi ale też zdarzenia cc, krzywe automatyzacji itp....
Rewelacyjnie! Dzięki serdeczne