Programy typu Shazam

Jeśli masz problem z konkretnym programem, to tu jest miejsce, aby go roztrząsać.
xaan
Programy typu Shazam

Post autor: xaan » środa 03 kwie 2013, 08:37

witam. ostatnio zaintrygował mnie program Shazam i sposób w jaki rozpoznaje utwory. idąc dalej chciałem spytać czy spotkał się ktoś z programem potrafiącym rozebrać nagrany utwór na akordy?

może jest taka funkcja w jakimś zaawansowanym kombajnie?

każda podpowiedź będzie mile widziana.

dziękuję.

Awatar użytkownika
ml.kiwirec

Re: Programy typu Shazam

Post autor: ml.kiwirec » środa 03 kwie 2013, 11:17

...witam. ostatnio zaintrygował mnie program Shazam i sposób w jaki rozpoznaje utwory. idąc dalej chciałem spytać czy spotkał się ktoś z programem potrafiącym rozebrać nagrany utwór na akordy? może jest taka funkcja w jakimś zaawansowanym kombajnie? każda podpowiedź będzie mile widziana. dziękuję.... 

W nowym Abletonie jest narzędzie które przerabia audio na MIDI. Nie wiem czy działa tylko na jednym instrumencie czy na całych utworach, nie miałem okazji go przetestować. Poza tym jest jeszcze Celemony MelodyneWink

Rura

Re: Programy typu Shazam

Post autor: Rura » środa 03 kwie 2013, 12:30

...witam. ostatnio zaintrygował mnie program Shazam i sposób w jaki rozpoznaje utwory. idąc dalej chciałem spytać czy spotkał się ktoś z programem potrafiącym rozebrać nagrany utwór na akordy? może jest taka funkcja w jakimś zaawansowanym kombajnie? każda podpowiedź będzie mile widziana. dziękuję.... 

Jest takie narzędzie, a nazywa się...ucho :)

Jestem saksofonistą preferującym jazz.

ODPOWIEDZ