Witam niedawno zakupiem AKAI MPC RENAISSANCE i bardzo szybko przekonalem sie ze bedzie mi potrzebny jakis klawisz do dogrania bassu .. no i innych rzeczy rowniez. Generalnie chcialbym moc tworzyc tak ze partie perkusyjne mam zagrane na mpc, i do w zaleznosci od konwencji albo dorzucam sobie sample z winyli, albo wlasnie "gram sobie bit". Chodzi mi raczej o cieple dzwieki, tzn poza bassem chcialbym dograc jakies trabki, pianinko czy skrzypce. Tutaj pytanie czy moze istnieje takie urzadzenie ktorym bede mogl sobie dograc dzwieki bezposrednio wygenerowane przezeń badz zagrac na gotowych wtyczkach vst ? Zastanawialem sie nad zakupem MicroKORG XL .. jednak szybko zmienilem decyzje na Novation MiniNova jednak gdy sie dowiedzialem ze syntezator nie posiada funkcji aftertouch to zaczalem zastanawiac sie nad Novation UltraNova .. heh reasumując moje pytanie jest takie .. jakiego sprzetu dokladnie potrzebuje czy dobrej klawiatury midi poprostu ktora bede kontrolowal dzwieki z wtyczek vst, czy syntezator dzieki ktoremu wygeneruje sobie rewelacyjne dzwieki, czy moze wlasnie jakies urzadzenie ktore polaczy te obie opcje?? teraz tak.. biore lacznie 5000zl. kupuje ecler nuo 2.0 + krk rp8 x2 i zostaje mi powiedzmy 2.5-3k .. jakis sprzet w takiej granicy cenowej?? goraco pozdrawiam kazdego kto wytrwa do konca a jeszcze mocniej tych którzy mi pomogą:))
syntezator / hiphop
-
Re: syntezator / hiphop
Wystarczylo pomyślec co się kupuje
Granie na jakimkolwiek instrumencie przez mpc to msły pikuś jeśli ktoś nie wymaga klawiszy.Większośc akordów gra sie bez najmniejszych problemów i to czy to bedzie sampl piano bas czy inne wygrzane dźwieki nie ma najmniejszej różnicy
Wszystko sie rozbija o obsługę która jak widać jak na razie leży i kwiczy
Polecam dobrze zapoznać sie z MPC
MrExplosion - MPC to DAW (bardziej sekwencer), interface i instrument w jednym...
Nie pisz jak nie wiesz o czym piszesz (tak bylo od zawsze - reszta jest w instrukcji i na forach akai czy mpc)
Granie na jakimkolwiek instrumencie przez mpc to msły pikuś jeśli ktoś nie wymaga klawiszy.Większośc akordów gra sie bez najmniejszych problemów i to czy to bedzie sampl piano bas czy inne wygrzane dźwieki nie ma najmniejszej różnicy
Polecam dobrze zapoznać sie z MPC...
Witam komputer mam mysle odpowiedni tzn. laptop
intel core i5 2.5ghz x2
16gb ram
amd radeon 7570hd
a swoja droga jednak moglem kupic maca:)
apropos mpc, wiem doskonale ze da sie zagrac i zlapac nawet fajne akordy, probowalem juz bawilem sie tym, niemniej jednak poprostu widze tak to w glowie, ze chcialbym pewne rzeczy dograc z klawiszy.. tak jak dla niektorych bass jest koloru brazowego badz granatowego dla innych pomaranczowego lub jakiegokolwiek innego.
chyba jednak zdecyduje sie na UltraNova Novation.. chyba ze ktos ma lepsza propozycje w podobnym przedziale cenowym?? pozdrawiam bez spiny:)
Polecam dobrze zapoznać sie z MPC...
Witam komputer mam mysle odpowiedni tzn. laptop
intel core i5 2.5ghz x2
16gb ram
amd radeon 7570hd
a swoja droga jednak moglem kupic maca:)
apropos mpc, wiem doskonale ze da sie zagrac i zlapac nawet fajne akordy, probowalem juz bawilem sie tym, niemniej jednak poprostu widze tak to w glowie, ze chcialbym pewne rzeczy dograc z klawiszy.. tak jak dla niektorych bass jest koloru brazowego badz granatowego dla innych pomaranczowego lub jakiegokolwiek innego.
chyba jednak zdecyduje sie na UltraNova Novation.. chyba ze ktos ma lepsza propozycje w podobnym przedziale cenowym?? pozdrawiam bez spiny:)...
jeszcze jedno pytanie np. ultranova ma na np. 18 głosów polifonii ale co to dokładnie znaczy?? poniewaz termin polifonia NIESTETY kojarzy mi sie z grubsza chyba tylko z tym ze byly dzwonki polifoniczne..
No jesli sample i brzmienia z płyt AKAI nie wystarczają to ok
polifonia kojarzy ci sie doskonale bo ty własnie jest - ilością jednocześnie grających głosów
ps.novation spoko ale ja na nim musiałem się dużo nakręcić by miec to co chcę ale moze tobie brzmienia podpasują