UX 2 Line 6 - dwa mikrofony

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Awatar użytkownika
demolkrzych
UX 2 Line 6 - dwa mikrofony

Post autor: demolkrzych » czwartek 21 mar 2013, 19:22

Witam.
Nie no jestem bezradny, biję się w czoło po co kupiłem UX 2 .
Chciałem między innymi nagrywać z użyciem dwóch mikrofonów , na jeden wokal na drugi gitare klasyczną lub akustyka ( teraz ktoś powie po co ci był UX 2 , to sprzęt dla gitarzystów elektrycznych i ewentualnie wokal) No ale stało się i kupiłem.
No i od dwóch tygodni się męczę i nic dalej nie kumam
Podłączam mikrofon do wokalu pod 1/L drugi pod 2/R , ustawiam kanały na 100% lewy , 100% prawy , próbuję ustawić outputy REC na wszelakie sposoby, tone A+B , tone A, tone B, nawet Dry input i kiedy uderzam w jeden z mikrofonów to potencjometry pokazują sygnał na dwu imputach , no a przecież powinien być albo na mic 1 albo na mic 2, w zależności na który imput idzie sygnał z mikrofonu w który uderzam lub mówię . Nie rozumiem tego ?
Już myślałem ze zapanowałem nad tym a tu podczas nagrywania , zapisywałem w Reaperze , zauważyłem ze gitara jest za cicho, podgłaśniam ją a dalej nic, w końcu przyciszam wokal a gitatra dalej cicho, zszedłem do zera a tu ani wokalu ani gitary ? No ale to już inny temat .
Chodzi mi czy ktoś próbował nagrywać na dwa mikrofony i potrafiłby doradzić ?

Uprzejmie proszę o pomoc .

MichałRybak

Re: UX 2 Line 6 - dwa mikrofony

Post autor: MichałRybak » piątek 22 mar 2013, 15:29

Witam!

Wprawdzie sam nie posiadam tego interfejsu, ale znalazłem temat na forum, który jest pośrednio związany z Pana problemem: http://line6.com/support/thread/85727

Awatar użytkownika
demolkrzych

Post autor: demolkrzych » piątek 22 mar 2013, 19:01

...Witam!
Wprawdzie sam nie posiadam tego interfejsu, ale znalazłem temat na forum, który jest pośrednio związany z Pana problemem: http://line6.com/support/thread/85727...

Dzięki za odzew w tym temacie :)
Szkoda tylko że jak na razie wyświetla mi się ,,An unexpected error has occurred
The specified discussion was not found.,,
Może później spróbuję jeszcze raz .

Bardzo dziękuję, pozdrawiam .

Awatar użytkownika
acoto

Post autor: acoto » piątek 22 mar 2013, 19:16

a samemu tego nie znajdziesz? podobnie jak manuali, których napchali kilka do tego modelu,łącznie z ponad 200-stu stronicowym ,dotyczącym wyłącznie nagrywania ?

Awatar użytkownika
demolkrzych

Post autor: demolkrzych » piątek 22 mar 2013, 19:55

...a samemu tego nie znajdziesz? podobnie jak manuali, których napchali kilka do tego modelu,łącznie z ponad 200-stu stronicowym ,dotyczącym wyłącznie nagrywania ? ...

Szukałem w google ale jakoś nie natknąłem się na jakieś konkretne tutoriale . Nie wiem chyba że są gdzieś po angielsku ale też nie widzialem przyznam szczerze .
Byłbym wdzięczny jeśli podesłałbyś mi jakieś namiary.
Jestem pewnie za mao bystry, po 40-sce czasami tak bywa :)

Awatar użytkownika
acoto

Post autor: acoto » sobota 23 mar 2013, 09:39

jest taka strona www.line6.com , w dziale support zakładka manuals. Po odszukaniu właściwego urządzenia ,znajdziemy ,w przypadku ux2 , 6 poradników w pdf.

BTW : ja już nie pamiętam,kiedy byłem po 40-stce

Awatar użytkownika
demolkrzych

Post autor: demolkrzych » sobota 23 mar 2013, 22:27

...jest taka strona http://www.line6.com , w dziale support zakładka manuals. Po odszukaniu właściwego urządzenia ,znajdziemy ,w przypadku ux2 , 6 poradników w pdf.

BTW : ja już nie pamiętam,kiedy byłem po 40-stce ...

Dzięki za podsunięcie mi wartościowych informacji. Szkoda tylko że angielski znam pewnie, wciąż za słabo żeby wszystko łatwo zrozumieć, ale to już mój problem ze uczono mnie rosyjskiego :)

Liczyłęem że ktoś napisze mi w kilku zdaniach kilka wskazówek na co trzeba zwrócić uwagę, co jest istotne przy ustawieniach.

Dzięki w każdym razie :)

Zbynia

Post autor: Zbynia » niedziela 24 mar 2013, 01:43

wielu uczono rosyjskiego i wielu nie zna go w ząb

angielski jest obecny od ponad dwóch dekad we wszystkim(soft hard rtv agd i dziesiątki innych dziedzin) więc marne twe tłumaczenie :)

Awatar użytkownika
demolkrzych

Post autor: demolkrzych » niedziela 24 mar 2013, 14:37

...wielu uczono rosyjskiego i wielu nie zna go w ząb

angielski jest obecny od ponad dwóch dekad we wszystkim(soft hard rtv agd i dziesiątki innych dziedzin) więc marne twe tłumaczenie :)...

zbynia zbytnio ten twój post nie pomógł . więc idź się wymądrzaj na inne podwórko jak nie potrafisz pomóc , posty nabijaj sobie gdzie indziej :)

ODPOWIEDZ