CME UF 50 vs NOVATION IMPULSE 49

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
soban2000
CME UF 50 vs NOVATION IMPULSE 49

Post autor: soban2000 » niedziela 17 mar 2013, 13:17

Witam serdecznie :)

Planuje zakup keyboarda MIDI i tutaj mam mały problem z wyborem   miedzy CME uf 50 a NOVATION IMPulse 49 .

CME UF 50        - Ponoć  dobra klawiatura  , WIDI  , WBudowany interfejs , aluminiowa obudowa .

Novation IMpulse  49  -   Automap ,  Pady ......

Chce nadmienić ,że do  tego będzie  Korg padkontrol  więc na padach za bardzio mi nie zależy .

DAW   Presonus studio  One  2   .... Ableton  Live .

Napewno chodzi mi o wygode w obsłudze  , przejrzystośc obsługi kontrolera   , jakość .

Bardzo proszę o wypowiedzi osób które miały doczynienia z tymi kontrolerami :)

Licze na pomoc :)

Pozdrawiam Wszystkich

Awatar użytkownika
Marc.The.Drummer
Kontakt:

Re: CME UF 50 vs NOVATION IMPULSE 49

Post autor: Marc.The.Drummer » niedziela 17 mar 2013, 14:22

Miałem pare miesięcy ten sam dylemat i mój wybór padł na Impulse ale porównałem go bezpośrednio z CME. Obie są dobrymi klawami. Ja akurat kierowałem się podczas zakupu wyposażeniem klawy czyli dodatkowe pady, potencjometry do kontroli w DAW i opcją note repeat. Patrząc na zakup z perspektywy paru miesięcy jest on udany i spełnia swoją rolę w 200%. Z Cockos Reaper dogaduje się bezproblemowo jesli chodzi o Automapę.

Co do twojego zakupu też bym ci radził bezpośrednio je skonfrontować.

http://dirtydrumzstudio.blogspot.com/

Awatar użytkownika
Caroozo

Re: CME UF 50 vs NOVATION IMPULSE 49

Post autor: Caroozo » wtorek 19 mar 2013, 07:56

CME - są solidniejsze, jeśli ma dla Ciebie znaczenie jakość klawiatury i solidność wykonania, sprawdzą się wyśmienicie. Minusem jest brak pamięci na własne ustawienia, brak padów itd - ale możliwości konfiguracji są szerokie (a Korg załatwia tą sprawę na amen).

Novation - więcej możliwości konfiguracji, lżejsza i zgrabniejsza, przeznaczona bardziej do wklepywania do sekwencera/grania w studio.

Wszystko zależy od tego czego szukasz. Ja osobiście jestem pianistą z wykształceniem muzycznym i dla mnie jakość klawiatury gra pierwsze skrzypce - pozostałe "bajery" można sobie jakoś poustawiać. Dla Ciebie może być coś innego faktorem - najlepiej przetestuj. Generalnie obie klawiatury są bdb IMHO.

ODPOWIEDZ