Cześć,
Witam wszystkich forumowiczów czytajacych moją wiadomość.
To mój pierwszy post na forum, jestem osobą która nie ma zbyt dużego pojęcia o sprzęcie nagłośnieniowym. Jestem wokalistą w zespole i mam pytanie odnośnie sprzętu jaki mozna użyć z moimi osobistymi odsłuchami.
Mam własny system dousznych monitorów jednak aby komfortowo występować muszę co chwila korygować poziom sygnału w słuchawkach ponieważ nie słyszę się wystarczajaco dobrze w gdy mam partie tekstu mówionego a za chwilę muszę sciszać sygnał kiedy zaczynam krzyczeć.
Od ostatnich kilku koncertów zauważyłem że mój słuch nie jest tak dobry jak kiedyś - dlatego zastanawiałem się czy jest jakieś urządzenie którego mogę uzywać w swoim racku, które będzie obsługiwało sygnał w moich słuchawkach wyłącznie, które na raz ustawionej głośnosci będzie automatycznie regulowało dźwięk w słuchawkach tak abym się sam nie ogłuszał na scenie a równocześnie słyszał się dobrze? Czy będę do tego potrzebował / czy jest sens posiadania dodatkowego equalizer'a aby regulować poziomy tonów - jeśli tak to poproszę o jakieś rozwiązanie lub sugestię co do modelu, producenta.
Pozdrawiam i czekam na Wasze odpowiedzi.
Siema