...Nazbierało się już tu trochę postów na temat wyższości jednych monitorów nad drugimi i odwrotnie. Ja nie będę robił porównań, bo to nic nie da. Chciałbym jednak zachęcony trochę obecnością Davida z APS przekazać informacje, o których nikt nie pisze a są ważne użytkowo dla potencjalnego kupca a potem użytkownika. Otóż posiadam od pewnego czasu monitory APS IO. Jak one brzmią to już tu wypowiadało się wiele mądrych osób, ja na pewno jestem z ich brzmienia zadowolony. Problem polega na tym, że czasami sprzątam swoje biurko i ścieram kurz a wtedy APS'y pokazują swoje wady - dokładnie dwie.
Pierwsza, to za płytkie gniazdo zasilania - wystarczy troszeczkę poprzesuwać kolumnę a wtyczka na pewno wyskoczy. Wyobraźcie sobie swoją reakcję kiedy przewód zasilający wpadnie w wąską szczelinę między biurko a ścianę - tragedia.
Druga wada to gniazdo wejściowe sygnału tzw. dwa w jednym (combo) czyli XLR i TRS. To gniazdo, to jakaś niedoróbka, XLR jest ok ale w TRS jack lata na wszystkie strony (przewody dostałem w komplecie z kolumnami zresztą inne zachowują się tak samo). Przez to gniazdo nie grała mi raz jedna, raz druga strona. Musiałem zmienić na XLR.
Jak ktoś nie sprząta swojego stanowiska pracy, to szczerze polecam te monitorki ale od takich jak ja jest prośba do Davida. Wymieńcie te dwa gniazda na lepsze, to nie zwiększy kosztów a ile da przyjemności.
...
Witaj Stas.
Cięszy mnie to że podoba Ci sie brzmienie naszego IO :)
Musze przyznać, że jesteś pierwszą osobą, która ma tego typu problem z naszymi głośnikami...
Zdziwiło mnie to do tego stopnia, że dokładnie sprawdziłem AEONy, które stoja u mnie w domu. Sprawdziłem też parę IO w naszym salonie, która od kilku lat przynajmniej raz w tygodniu jest przestawiana i przepinana na jacki i xlr.
W moich głośnikach sygnał leci właśnie dużym jackiem i siedzi on pewnie i ciasno w gnieździe.
IO w salonie, też nie ma problemów ani z gniazdem sygnałowym ani zasilającym, pomimo tego że ciągle sa przemieszczane. Nie było też wcześniejszych reklamacji z tymi problemami związanych.
Gniazda te sa bardzo dobrej jakości, ich producent to firma Neutrik. Staramy sie używać jak najlepszych komponentów do produkcji naszych monitorów i dokładnie kontrolujemy ich jakość. Do tego stopnia, że praktycznie nie mamy reklamacji...
Niemniej ważnę jest też to (i to dotyczy wszystkich użytkowników naszego sprzętu), żeby w razie JAKICHKOLWIEK problemów z naszymi głośnikami, zwrócić się najpierw do nas... a nie na forum...
Bez problemu możemy naprawić tą usterkę.
Jeśli jesteś zainteresowany skontaktuj sie z nami w celu omówienia szczegółów i wyślij swoja parę IO w oryginalnych kartonach do nas.
Pozdrawiam
David
APS